Urednici RTS stoje iza apela 140 doktora nauka

0

Grupa od skoro 140 doktora nauka zatražila je od Radio-televiziji Srbije (RTS) da istinito, objektivno i profesionalno izveštava o svim aktuelnim pitanjima i akutnim problemima u političkoj i društvenoj sferi.

Navodeći da su svesni činjenice da nema potrebe da objašnjavaju šta znači profesionalno i objektivno novinarstvo, i da nemaju nameru da se bave uređivačkom politikom, potpisnici zahteva su precizno naveli šta očekuju od RTS.

„Tražimo da se u udarnim terminima i u svim informativnim emisijama na objektivan način razmatraju sve afere – od afera Krušik, Jovanjica, Beograda na vodi, rušenja u Savamali, rampe u Doljevcima, tetke iz Kanade, plagiranih i falsifikovanih diploma i doktorata i ekološke katastrofe, pa do afera ‘Đilasovih miliona“ i odnosa Boška Obradovića prema Ljotićevoj ideologiji, ali i sve druge postojeće i buduće afere koje se pre svega vezuju za stranke na vlasti, ali i za one u opoziciji“, stoji u zahtevu.

Iza apela 140 stoje urednici RTS koji su želeli da dobiju projekte i emisije pa su preko svojih veza na univerzitetu(potpisnici su uglavnom došli sa Filozofskog fakulteta) inicirali 140 potpisa apela kojim se to između ostalog traži.

Novi centar

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime