Uz put Bratunac-Potočari fotografije ubijenih Srba, komunalna policija došla da ih ukloni(FOTO+VIDEO)

0

Uz regionalni put Bratunac-Potočari danas su postavljene fotografije 3.267 srpskih civila i vojnika iz srednjeg Podrinja ubijenih i poginulih u proteklom ratu u BiH.

Načelnik bratunačke opštine Srđan Rankić rekao je za agenciju Srna da su fotografije postavili članovi porodica poginulih uz njegovu saglasnost i podršku s ciljem da se ukaže da su na ovom području stradali i Srbi i da su nad njima počinjeni mnogi zločini za koje niko nije odgovarao.

„Prošlo je 30 godina a niko nije odgovarao za 3.267 ubijenih Srba od kojih je skoro polovina bilo civila koji su ubijeni u svojim kućama i dvorištima. Na ovaj način želimo da ukažemo da za ubijene Srbe nema zemaljske pravde“, kazao je Rankić.

On je dodao da su fotografije ubijenih Srba postavljene da ih vide međunarodni predstavnici kada budu dolazili na komemoraciju nastradalim bošnjačkim vojnicima u Potočarima 11. jula.

„Redovno dolaze na ovu komemoraciju, iako se radi o poginulim vojnicima dok se ne interesuju za srpske civilne žrtve. Možda će ove fotografije izazvati nečiju savest i reakciju da se zapita kako je moguće da za toliko ubijenih niko nije odgovarao“, rekao je Rankić.

https://prst.rs/uz-put-bratunac-potocari-fotografije-ubijenih-srba-komunalna-policija-dosla-da-ih-uklonifotovideo/

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime