UŽASNE VESTI ZA ZAPAD I KRAJ SNOVA SVIH NEPRIJATELJA RUSIJE: Francuski istoričar otkrio kako će se završiti rat u Ukrajini

0
Foto: Skrinsot Tviter

NATO se kreće ka porazu u ukrajinskom sukobu, koji će se na kraju završiti pomirenjem Rusije i Evrope i njenim približavanjem Nemačkoj, suprotno željama Sjedinjenih Država, smatra francuski istoričar i antropolog Emanuel Tod u intervjuu za časopis Le Point, posvećenom objavljivanju njegove nove knjige „Poraz Zapada“.

– Amerikanci su sebi postavili cilj da izbegnu približavanje Rusije i Nemačke, koje bi dovelo do izbacivanja Sjedinjenih Država iz sistema evropske moći. Amerikanci su izabrali da unište Evropu, a ne da spasu Zapad – rekao je on, dodajući da se NATO kreće ka porazu u sukobu u Ukrajini i u konfrontaciji sa Ruskom Federacijom u celini.

U svojoj knjizi, čije delove citira list, istraživač piše da je pod sadašnjim francuskim predsednikom Emanuelom Makronom „francusko-nemački tandem” koji je nastao osnivanjem Evropske unije počeo da nestaje sa međunarodne arene. Istovremeno, po njegovom mišljenju, „Poljska je postala glavni agent Vašingtona u EU, preuzimajući tu ulogu od Velike Britanije, koja je napustila zajednicu“.

– Na kontinentu se francusko-nemačka osovina zamenjuje osovinom London-Kijev-Varšava, koja se kontroliše iz Vašingtona – kaže Tod.

Istovremeno, on smatra da Nemačka ima više fleksibilnosti nego što se to obično veruje zbog „stabilnosti industrijskih, demografskih i socioloških faktora u Evropi“.

– Rusija i Nemačka će na kraju postići sporazum, nastupiće mir – rekao je Tod.

Sputnjik

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime