UZBUNA U RANU ZORU – PROJEKTILI STIŽU! Kreću novi napadi na Ukrajinu, Zelenski poručio: „Zarobite što više Rusa“

0

Jutros je napadnuta regija Harkov, odzvanjale su eksplozije u mestu Krivi Rih.

Čelnik vojne administracije Krivi Riha, Oleksandr Vikul, na Telegramu je objavio da gradom jutros odjekuju eksplozije, isto je objavio i upravnik regije Harkova. „Oko 6:30 ujutro okupacijsko-terorističke snage napale su severni deo Krivi Riha. Mogući su novi napadi, ostanite u skloništima tokom vazdušne uzbune“, objavio je. Krivi Rih je, inače, rodni grad, ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog.

Ranije jutros u Krivi Rihu oglasile su se sirene za vazdušnu uzbunu, a Vikul je upozorio da „projektili stižu“. Čelnik vojske administracije Harkovske regije jutros je objavio da je Rusija pokrenula nove udare na grad Harkov i okolna mesta. Stanovnicima je poručio da ostanu u skloništima.

„Pažnja, stanovnicima Harkova i regije: Ruski okupatori napadaju. Ostanite u skloništima“, objavio je na Telegramu.

Zelenski: Zarobite što više Rusa
Zelenski je sinoć pozvao svoje snage da uzmu više zarobljenika, rekavši da će to olakšati oslobađanje vojnika koje Rusija drži u zatočeništvu. Zelenski je to rekao nekoliko sati nakon što su dve strane izvršile jednu od najvećih razmena zatvorenika dosad, razmenivši ukupno 218 zatvorenika, uključujući 108 Ukrajinki.

„Zahvaljujem svima koji su učestvovali u ovom uspehu, a takođe zahvaljujem svima koji popunjavaju naš fond za razmenu, koji osiguravaju hvatanje neprijatelja. Što više ruskih zarobljenika budemo imali, to ćemo pre moći osloboditi naše heroje. Svaki ukrajinski vojnik, svaki zapovednik na prvoj crti trebao bi se toga setiti“, rekao je on.

Andrij Jermak, načelnik štaba, rekao je da je među oslobođenim ženama bilo 12 civila.

„Bila je to prva potpuno ženska razmena“, napisao je u aplikaciji za razmenu poruka Telegram, dodajući da je 37 žena zarobljeno nakon što su ruske snage u maju zauzele ogromnu čeličanu Azovstalj u lučkom gradu Marijupolju.

Jedna od žena, lekarka Viktorija Obidina, rekla je da zarobljenice do poslednjeg trenutka nisu znale da će biti razmene. Obidina je bila sa svojom kćeri kada je Marijupolj pao, ali su se njih dve tada razdvojile.

(MONDO)

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime