UŽIVO ROSU STIGAO U SEVERNU MITROVICU: Policajci koriste šok bombe i suzavac, pogledajte snimke haosa na ulicama (VIDEO)

0

Nekoliko stotina građana je blokiralo više ulica

U Severnoj Mitrovici u toku je akcija kosovske policije, koja koristi šok bombe i suzavac, a nekoliko stotina građana je blokiralo više ulica i čuju se sirene za uzbunu. Navodno, reč je o „akciji za sprečavanje krijumčarenja robe“, a u Severnu Mitrovicu stigli su i pripadnici ROSU.

10.53 – Nezvanično: Policija se povukla ka južnom delu Mitrovice

Prema prvim nepotvrđenim informacijama, kosovska policija se povukla ka južnom delu Kosovske Mitrovice. Na snimcima sa društvenih mreža vidi se da su na ulicama zapaljeni autobili, a na ulicama je gust dim. U međuvremenu, oklopna vozila kosovske policije, koja su bila pozicionirana duž ulice ka Bošnjačkoj mahali, povukla su se.

10. 38 – Stigli i pripadnici ROSU

U Severnu Mitrovicu su iz južnog dela grada pristigli i pripadnici Rosu. Situacija je izuzetno napeta. U međuvremenu, pripadnici Rosu i policije su se povukli prema istočnom mostu u Severnoj Mitrovici, a ulice su pune građana.

10.30 – Kosovska policija: Cilj borba protiv krijumčarenja robe

Kosovska policija oglasila se saopštenjem u kojem navodi da je u „ranim jutarnjim časovima započela policijske operacije u cilju realizacije strateških ciljeva na sprečavanju krivičnih dela, posebno u borbi protiv krijumčarenja robe“. Kako se navodi u saopštenju „akcija se sprovodi u regionu Prištine, Peći, Južne i Severne Mitrovice“.

– Sve policijske radnje sprovode se u koordinaciji sa nadležnim tužilaštvima i sudovima, a odnose se na provere i pretrese na različitim lokacijama kao što su kuće, stambeni, poslovni prostor, skladišta robe… Kao rezultat intenzivnih akcija i profesionalnih radnji kosovske policije i carine, do sada je zaplenjena raznovrsna roba koja služi kao materijalni dokaz.

Kosovska policija je navela i da će „u saradnji i koordinaciji sa nadležnim organima nastaviti implementaciju svojih dužnosti i odgovornosti na nacionalnom nivou, u cilju sprečavanja kriminalnih aktivnosti, sprečavanje krijumčarenja robe i uništavanje kriminalnih grupa“.

9.50 – Kosovska policija upala u apoteku i nekoliko radnji

Kosovska policija koja je došla iz Južne Mitrovice upala je u jednu od gradskih apoteka gde proveravaju carinske papire o nabavci lekova, a kako navode očevici upali su i u nekoliko radnji. Navodno, reč je o „akciji za sprečavanje krijumčarenja robe“.

Na društvenim mrežama pojavili su se snimci na kojima se vidi veliki broj građana u centru Kosovske Mitrovice, saobraćaj je blokiran, a intervenišu i vatrogasci.

Narod se okupio šokiran ovakvim upadom policije na sever, a situacija je eskalirala kada su policajci počeli da bacaju šok bombe i suzavac.

Prema saznanjima portala, policija je upala u više mesta na severu, pored Severne Mitrovice i u Zvečan, a u ovom trenutku nema potvrđenih podataka da li su angažovani i specijalci Rosu, već su u pitanju pripadnici interventne policije.

(Kurir.rs/Kosovo online)

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime