(UŽIVO) ŽESTOKE BORBE U NAGRONO-KARABAHU Serija eksplozija u centru Stepankareta, Jermenija objavila snimak posledica granatiranja

0
Foto: Profimedia/AFP PHOTO / Azerbaijani Defence Ministry

Portparolka Ministarstva odbrane Jermenija Šušan Stepanjan izjavila je da su borbe u Nagorno-Karabahu nastavljene i danas, da je razmena vatre zabeležena duž celog fronta, doduše nešto slabijeg intenziteta, iako se koriste i artiljerijske baterije.

Jermenska strana uzvratila kontranapadom

Vlasti Karabaha saopštile su da je nakon granatiranja Stepanakerta jermenska strana uzvratila kontranapadom po vojnim objektima Azerbejdžana, kao i da je tom prilikom uništen vojni aerodrom u Gjandžeu.

Istovremeno, azerbejdžanske vlasti potvrdile su da je jermenska strana gađala grad Gjandže, ali da je pogodila civilne objekte.

Serija eksplozija u centru Stepankareta

Serija eksplozija odjeknula je u centru Stepanakerta, prenosi reporter agencije „RIA Novosti“ iz prestonice samoproglašene republike Nagorno-Karabah.

Kako je rekao, nakon svake detonacije moglo je da se čuje prateći zvuk rušenja zgrade.

Reporter, međutim, nije precizirao o kakvim objektima je reč i da li u napadu ima stradalih civila.

Pljušte optužbe

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana optužilo je jermensku stranu da je gađala gradove Terter i Goradiz koji se nalaze nedaleko od linije razgraničenja sa Nagorno-Karabahom.

Za sada nije precizirano da li je tokom granatiranja naneta bilo kakva materijalna šteta, kao ni da li ima poginulih ili povređenih.

Istovremeno, zvanični Baku je upozorio jermensku stranu da će povodom ovog incidenta biti preduzeta adekvatna mera.

Raketirani ciljevi na jugozapadu Azerbejdžana

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana saopštilo je danas da je jermenska artiljerija iz grada Stepanakerta u Nagorno Karabahu raketirala dva pogranična grada u Azerbejdžanu – Terter i Goradiz.

Ministarstvo odbrane u Bakuu saopštilo je da azerbejdžanska armija uzvraća na jutrošnje raketne napade jermenske artiljerije, izvestio je TAS.

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana: Nanet ozbiljan udarac vojsci Nagorno-Karbaha

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana saopštilo je da je tokom noći nanet ozbiljan udarac vojsci Nagorno-Karbaha duž cele linije fronta, kao i da su oslobođeni gradovi Sugovušan i Tališ. Prema navodima azerbejdžanskog vojnog resora, uništena su četiri tenka 77. bataljona oružanih snaga Jermenije, a tri tenka su zaplenjena.

Iako nije precizirano koliko je pripadnika vojske Karabaha likvidirano, iz azerbejdžanskog Ministarstva tvrde da su gubici „mnogobrojni“.

Bilans poginulih i ranjenih

Vojska Nagorno-Karabaha objavila je bilans o gubicima azerbejdžanske strane tokom jučerašnjeg dana u kome je navedeno da je likvidirano oko 450 vojnika i ranjeno 900 ljudi. Pored toga, kako se navodi, uništene su tri jedinice raketnih sistema „Smerč“, 45 oklopnih jedinica koje su učestvovale u borbama i još 90 jedinica koje nisu.

Kada je reč o vazdušnim snagama Azerbejdžana, navodi vojska Karabaha, oborena su tri azerbejdžanska aviona, jedan helikopter i 10 bespilotnih letelica.

Jermenija objavila snimak posledica granatiranja Stepanakert

Jermensko ministarstvo odbrane objavilo je na Fejsbuku video snimak posledica granatiranja koje su izvele snage Azerbejdža na Stepanakert, glavni grad samoproglašene republike Nagorno-Karabah.

Na snimku se vide krateri posle eksplozije granata, ruševine zgrada, automobili zatrpani ruševinama.

Ranije je objavljeno da žene i deca napuštaju Stepanakert zbog granatiranja. Gotovo svi stanovnici napustili su gradove Karabaha koji se nalaze na linije kontakta sa oružanim snagama Azerbejdžana, prenosi agencija RIA Novosti.

blob:https://www.facebook.com/ee71c11b-8135-4792-8572-01a7b7882cb1

Kurir.rs/Sputnjik/Tanjug

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime