Vacić podneo ostavku na sednici Predsedništva Srpske Desnice!

0

Sednica Predsedništva Srpske Desnice kojom je rukovodio predsednik Srpske Desnice Miša Vacić održana je juče u skladu sa državnim merama protiv pandemije korona virusa, saopšteno je iz ovog pokreta.

Vacić je izneo izveštaj o učešću SD u izbornom procesu i rezultatima. Desnica je izašla na izbore u 20 lokalnih samouprava i prešla cenzus u osam. Potom je pohvalio najbolje rezultate odbora u Vranju, Vranjskoj Banji, Merošini, Lajkovcu, Pirotu, Lebanu, Niškoj Banji, Кraljevu, Novoj Varoši, Velikoj Plani…

Srpska Desnica u ukupno 20 lokalnih samouprava skupila 14.901 overenih potpisa građana za kandidature odbornika izbornih lista SD na izborima 21.06., a ukupno u svih 20 opština i gradova SD je osvojila 23.540 glasova. Vacić je predsedništvu SD izneo svoju moralnu dužnost i dao svoju ostavku. Predloživši je na glasanje Predsedništvu Desnice, uz reči: „Dalje ti preuzmi” generalnom sekretaru Aleksandru Zdravkoviću. Aleksandar Zdravković stavlja ovaj predlog na javno glasanje, gde je jednoglasno odbijen.

Vacić se zatim zahvalio svim članovima predsedništva SD na ukazanom poverenju i otpočeo svoje izlaganje o predlogu budućeg pravca Srpske Desnice.

-Suština budućeg pravca je ulazak u institucije na republičkim izborima koji su najavljeni za godinu i po dana. Analizom neuspeha svih desnih opcija koje su izašle na parlamentarne izbore (DSS 2.4%, SRS 2%, Zavetnici 1.6%, Levijatan i Živim za Srbiju 0.8%). Vacić je predložio koaliciju sa svim relevantnim patriotsko desničarkim opcijama, među kojima je istakao da bi prvo pričao sa: pokretom „Levijatan”, strankom „Zavetnici”, pokretom „Živim za Srbiju” i svim drugim poput „Metle” ili monarhista koji su spremni na saradnju jedinstvenog desnog bloka, sa ciljem uvođenja nacionalizma u institucije.

Njagov predlog podržali su i ostali članovi Predsedništva Srpske desnice.

Treća tačka dnevnog reda bila je unutrašnja rekonstrukcija Srpske Desnice. Tom prilikom je Vacić rasformirao postojeći izvršni odbor, smenio sve funkcionere tog organa SD i smenio svog dotadašnjeg potpredsednika u SD i najavio za novembar održavanja glavnog odbora i izbor novog izvršnog odbora Srpske Desnice, koliko budu dozvoljavali uslovi zbog pandemije korona virusa.

Vacić je posebno pohvalio Кolo žena Srpske Desnice na čelu sa Aleksandrom Đoković, u kome se okupljaju svi članovi Srpske Desnice lepšeg pola.

Nadalje je iznet plan i detaljniji program predstojećeg rada Srpske Desnice, koji je bio zatvoren za medije, ali smo iz nezvaničnih izvora dobili potvrdu da je najviše reči bilo o intenzivnijem angažovanju na problemu bezbednosti i migranata u Srbiji.

Poslednje što je Vacić rekao na predsedništvu SD: „Srbija mi je na prvom mestu, pa tek onda Srpska Desnica!”.

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime