Vanredno stanje se završava 1. maja – Letovanja ove godine nema ni u Crnu Goru!

0

Vanredno stanje uvedeno u Srbiji zbog koronavirusa biće završeno u prvoj sedmici meseca maja, ali neke mere predostrožnosti će ostati na snazi i nakon završetka vanrednog stanja.

Ono što sve zanima – da li ćemo ove godine ići na morske destinacije u svetlu globalne pandemije korona virusa i posledica koje će ona ostaviti i šta da radimo u vezi sa turističkim aranžmanima?

Granice mnogih država će ostati zatvorene do daljnjeg, a karnatin u pojedinim zemljama će važiti tokom cele godine.

To upravo znači da će mnogi aranžmani za leto biti otkazani i da će najveći deo turista biti uskraćen za letovanje ove godine.

Turističke agencije se sada, uglavnom, oslanjaju na preporuke Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (YUTA) i državnih organa, pre svega Ministarstva turizma, a ključna poruka svima nama je da – SAČEKAMO, jer i ova pandemija mora valjda da prođe!

Kako stoje stvari sa Crnom Gorom?

Crna Gora je uvela obavezan karantin za sve njene građane i one koji to nisu a koji dolaze iz inostranstva u Crnu Goru. Karantin će bez obzira na turističku sezonu biti važeći  tokom leta. Tako da ako planirate letovati u Crnoj Gori morate računati da ćete od godišnjeg odmora izgubiti 14 dana na karantin. Po povratku u Srbiju opet postoji mogućnost da vas zakači karantin ukoliko Srbija u međuvremenu ne ukine karantin za one koji dolaze iz drugih država, pa makar to bili i turisti. To bi značilo da ćete najveći deo godišnjeg odmora provesti u karantinu 28 dana.

Stoga se deo domaćih turista već sada odlučio da letovanje provede negde u Srbiji, u nekoj banji ili na planini.

Koronavirus će ponovo biti problematičan početkom jeseni, kada počinju škole i kada se turisti budu vraćali sa letovanja. Malo je verovatno da će bilo koja država popustiti u borbi protiv koronavirusa zbog turističke sezone.

Dakle, ako planirate napuštati Srbiji zbog letovanja, naoružajte se strpljenjem i spremite se za višenedeljni karantin.

Novi centar

 

 

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime