VATRENI GOVOR KADIROVA: Još 70.000 Čečena spremno da se pridruži braći u Ukrajini (VIDEO)

0

Povodom rođendana ruskog predsednika Vladimira Putina, lider Čečenije Ramzan Kadirov postrojio je čečenske borce u Groznom i održao smotru trupa.

Kadirov je poželeo Putinu srećan rođendan, ali i izrazio spremnost da put Ukrajine pošalje ako zatreba još 70.000 boraca. Njegov govor prenosimo u celosti:

– Današnji dan je prekretnica koji smo započeli svečanim formiranjem snaga bezbednosti Čečenske Republike. Događaj je bio posvećen 70. rođendanu predsednika Rusije, vrhovnog komandanta Vladimira Putina. Više od 20.000 elitnih boraca postrojilo se na paradnom mestu da podrže kurs šefa države i čestitaju mu rođendan.

Srdačno sam pozdravio ove dostojne sinove čečenskog naroda, spremne da u svakom trenutku ustanu u odbranu otadžbine i izvrše svako naređenje našeg izuzetnog vođe. Ujedinjenim glasom dvadeset hiljada boraca čestitali smo Vladimiru Putinu rođendan, zapečativši trenutak našim slavnim borbenim pokličem: “Ahmat-sila!”

U svojim govorima odlučno smo odbacili evropske antireligijske i mizantropske vrednosti i izjavili da smo spremni da pobedimo sataniste i njihove pristalice bilo gde u svetu. Deset hiljada čečenskih boraca već je angažovano na ovom plemenitom cilju. Još sedamdeset hiljada je spremno da im se pridruži ako bude potrebno.

Na svečanom skupu podrške politici ruskog predsednika govorili su muftija Čečenske Republike Salah-Hadži Mežijev, poznate čečenske starešine, udovice i majke pripadnika bezbednosnih službi i žene vojnici.

Ovo je konsolidacija društva o kojoj je sanjao naš prvi predsednik, heroj Rusije Ahmat-Hadži Kadirov i koja je potrebna državi. Jedinstvo, duhovnost i pokornost Uzvišenom Alahu su vrednosti za koje su ginuli naši preci i svako od nas je spreman da ponovi njihov nezaboravni podvig!

Takođe, tokom formiranja, vršilac dužnosti šefa Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin uručio mi je titulu Heroja DNR i medalju “Za oslobođenje Marijupolja”. Pored toga, nagradio je brojne istaknute članove Kadirovljevog tima.

Na kraju ceremonije, ministar kulture Čečenske Republike Ajša Kadirova, Narodna umetnica Čečenske Republike Amina Ahmadova i Narodni umetnik Čečenske Republike Murad Bajkajev izveli su patriotsku pesmu “Snaga istine iza nas”. Ova pesma je bila lep i uzbudljiv zaključak događaja.

Zaista, imamo istinu iza sebe, što znači da ćemo biti još jači i sigurno ćemo pobediti! Živela Rusija! Živeo naš narodni vođa Vladimir Vladimirovič Putin! – rekao je Kadirov.

Izvor sd.rs

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime