Veliki je car Sarabija, ovako je izludeo Albance u Prištini pred meč Španije i “Kosova” (VIDEO)

0
Printscreen/Twitter

Videćemo šta čeka fudbalere na stadionu

Fudbalska reprezentacija Španije gostuje večeras selekciji tzv. Kosova u Prištini, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Naravno, nije moglo da prođe bez tenzija, jer Španci ne priznaju nezavisnost južne srpske pokrajine.

Prvi meč je odigran pred velikim pritiskom UEFA, koja je naterala Španiju da odustane od svojih planova da ignoriše sve simbole državnosti gostujuće selekcije. Na televiziji je ime tima bilo ispisano malim slovom, novinari su govorili o njima kao o “teritoriji Kosova” ili “našem protivniku”.

Dan pre meča u Prištini, već su počele tenzije. Igrač Pablo Sarabija je govorio o utakmici, a jedan od domaćih novinara je skrenuo temu sa fudbala, koji je fudbalera PSŽ-a na pozajmici u Sportingu pitao zašto ne izgovori reč “Kosovo”.

Sarabija je sve vreme govorio “lokalna ekipa”, nijednom nije pomenuo ime samoproglašene “države”.

On je na provokatorsko pitanje odgovorio da ne razume, a onda ga je iznervirani predstavnik medija ponovio, uz napomenu da se odnosi na portparola. Konferencija je nastavljena uz objašnjenje da portparol ne može da odgovara na pitanja.

Naravno, novinar nije udaljen sa pres konferencije, niti mu je rečeno da ne postavlja politička pitanja.

Ovakav nastup slavnog fudbalera izazvao je jako pozitivne reakcije, a oduševio je srpski deo društvenih mreža, koji su ga hvalili i zahvaljivali mu se.

Videćemo kako će večeras biti Špancima na stadionu u Prištini.

24sedam.rs

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime