(VIDEO)Pokret 1 od 5 miliona proziva Tadića: Niste bili sposobni da iznesete bojkot sada kradete naše ideje!

0

“Hoćemo da unesemo bojkot u parlament. Postoji bojkot parlamenta i bojkot u parlamentu. Nije bojkot parlamenta da ne posećujem zgradu, oni su se obavezali na vanparlamentarnu borbu, gde je ta borba ja je ne vidim. Mi sve vreme radimo na ujedinjenu opozicije, a oni su sujetni. Zato smo mi zeli stvar u svoje ruke, izlazimo na izbore i unosimo bojkot u parlament”, ovako je govorila Valentina Reković iz pokreta “1 od 5 miliona” krajem januara ove godine.

Nakon objave ovog pokreta da izlazi na izbore “kako bi uneo bojkot u parlament”, koji je organizovao proteste po čijem imenu je danas prepoznatljiv, većina opozicionih stranaka ih je osudila i marginalizovala a opozicioni mediji su im od tad zatvoreni.

Danas počeviši od Sergeja Trifunovića, koji je bio najglasniji u blaćenju pokreta 1 od 5 miliona do Borisa Tadića i Boška Obradovića, gotovo svi opozicioni lideri upravo govore o “unošenju bojkota u parlament”.

Kada smo mi hteli da produžimo politiku bojkota, vi ste nas optužili da smo se prodali Vučiću.A sada to isto nudite da…

Gepostet von 1od5miliona – zvanična stranica am Donnerstag, 7. Mai 2020

O negativnim komentarima koje su tada pisli botovi opozicije Rekovićka je rekla sledeće:

“Pišu ljudi iz stranaka, sada smo deca koja bi da se igraju izbora, da li smo bili deca kad smo hapšeni i prebijani, kad smo bili u Rektoratu, dokazali da je Mali lopov. Isti ti govore da su Živković i Macura nebitni i da imaju jedan posto. Mi imamo te nebitne partije koje u koaliciji uđu u parlament i mi smo rešili da tome stanemo na put. Mi smo inicirali da se napravi papir koji će političarima dati odgovornost, da imaju odgovornost prema ljudima na ulici. Stranke su same pisale sporazum, a bojkot je nastao iz tog sporazuma”, rekla je Reković.

Bezidejnost opozicije koja je prvo htela da bojkotuje izbore, pa se potom predomislila, a sad krade ideje od studentarije, najbolje svedoči u kakvoj kolotečini se nalazi domaća politika.

Bilo bi naivno i lakomisleno poverovati sadašnjim opozicionim liderima da će zaista promeniti sistem kada nisu u stanju ni originalne ideje sami da smisle.

Novi centar

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime