VIKTOR ORBAN POSLAO PORUKU SVIM SRBIMA! Evo šta je imao da poruči

0

Premijer Mađarske Viktor Orban je u svom velikom intervjuu poručio da Srbija uvek može da računa na Mađarsku.

Mađarski premijer Viktor Orban danas je dao intervju za Tanjug, u kojem je govorio o odnosima Mađarske i Srbije, kao i aktuelnim društveno-političkim temama. Orban se osvrnuo na istorijske i kulturne karakteristike koje su zajedničke srpskom i mađarskom narodu.

Naglasio je da je zajednička budućnost ono što ujedinjuje Srbiju i Mađarsku, jer obe zemlje su u osnovi zemlje jakog nacionalnog identiteta.

Orban je izrazio svoje mišljenje da bi obe zemlje trebalo da se bore za svoju nezavisnost i da ne bi volele da budu deo neke vrste super Ujedinjenih Evropskih Država ili nečega poput super države, i da budu puka provincija.

On je naglasio da su Mađari i Srbi ponosne nacije i države, što je nešto vrlo uobičajeno u njihovoj istoriji i duši i umu.

Pohvalio srpske sportiste

Orban je takođe pohvalio srpske sportske timove, koji su fantastični i prožeti nacionalnim karakterom Srba. Dodao je da su Srbi poznati kao veoma dobri vojnici, a Mađari takođe nisu loši. Kada se Mađari konačno ujedine, oni takođe mogu biti dobri borci za budućnost zemlje.

Pre svega, Orban smatra da Srbi i Mađari kao narodi imaju budućnost i da su spremni da se bore za svoju zemlju. To je veoma važno.

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je da su teškoće uvek bile deo istorije Srbije i Mađarske, a da je samopouzdanje uobičajeno u obe nacije. Obe nacije smatraju da je njihovo postupanje malo važnije od samog rada za naciju i uvek rade za region.

Pozvao Srbiju i Mađarsku da održavaju reč hrišćanstva

Orban je takođe naglasio da Mađari smatraju da je pre svega najvažnije raditi u interesu Mađara, ali da imaju uticaj na susedne zemlje, pa čak i na celu Evropu. On je izrazio želju da doprinese nečemu većem, kao što su centralnoevropski ili balkanski, ili svi evropski zajednički ciljevi i dostignuća.

Mađarski premijer je takođe naglasio da su Srbija i Mađarska hrišćanske zemlje, a da je hrišćanstvo trenutno u teškoj situaciji u Evropi. On je izrazio zabrinutost zbog gubitka teritorije i širenja progresivnih levičarskih vrednosti u Evropi.

Pozvao je Srbiju i Mađarsku da održavaju reč i poruke hrišćanstva, jer tradicionalno poimanje ljudskog bića koje sledi Isusa Hrista postaje sve slabije prisutno u Evropi.

Izvor: ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime