VOJNICI OTKAZALI POSLUŠNOST VUČIĆU: Ko si ti da nas prisilno vakcinišeš?

0
Foto: Ministarstvo Odbrane

Neće ići kako je vlast zamislila…

Vučićeva lična poseta punktevima na kojima se vakciniše vojska i izjave da vojnici nisu pametniji od njega vojnog komandanta pa samim time ne mogu da samo odlučuju o vakcinacijia, izazvala je kontra-efekat!

OVAJ SNIMAK GLEDAJTE NA SVOJU ODGOVORNOST: Dogodio se u Srbiji, upozoravamo vas unapred (VIDEO)

Sloga sindikat zaposlenih u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije najoštrije je danas osudila obaveznu imunizaciju pripadnika vojske u vidu naređenja i traži hitnu reakciju ministra odbrane i povlačenje naređenja o obaveznoj imunizaciji.

Poslednjih dana, najpre usmeno a zatim i u pisanoj formi vojnicima je, kako navode u saopštenju, „naređena“ obavezna imunizacija bez obzira na slobodu izbora koja je Ustavom zagarantovana.

„Od vojnika se traži da prilikom imunizacije potpišu „blanko saglasnost“ bez jasnih i preciznih formi o tome kako vakcina deluje u odnosu na hronične bolesti i moguće nuspojave, a sve pod jeftinim izgovorom da je to neophodno sprovesti u cilju opšteg zdravlja vojnika“, ističe Sindikat Sloga u saopštenju.

Naglašavaju da oni nisu protiv imunizacije, ali otvoreno postavljaju pitanje: „kakva je to vladavina prava, kada vojnici, čuvari naše zemlje – nemaju pravo na izbor i garancije svoje države koja pokazuje brigu o njima kao o ljudima, već ih tretira kao olovne vojnike političara i generala u njihovim opsenama o umeću ratovanja“.

„Zato smo danas ne samo suočeni sa mogućim disciplinskim postupcima protiv onih koji se ne odazovu na imunizaciju, već i ozbiljno zabrinuti šta će biti ako bude nedostajalo organa za transplantaciju. Hoće li i onda biti „naređeno“ da vojska dobrovoljno daje svoje organe“, navodi se u saopštenju, koje potpisuje Dejan Pavlović, predsednik Sloga sindikat zaposlenih u MO i VS.

Podsetimo, juče je Uprava za vojno zdravstvo Ministarstva odbrane pokrenula mini-kampanju na društvenim mrežama u cilju otklanjanja dilema o vakcinama protiv korona virusa, a ministar odbrane Nebojša Stefanović pozvao je na sve pristalice da se vakcinišu.

Izvor: Danas

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime