VOJSKA SRBIJE NIKAD JAČA! Posle ovoga više ništa neće biti isto

0
Foto: Screenshot Youtube

Jačanje operativne, borbene i funkcionalne sposobnosti VS.

Predstavnici Ministarstva odbrane i Odbrambene industrije Srbije potpisali su juče ugovore u okviru finansijskog paketa vrednog 100 miliona evra.

Taj paket je Republika Srbija obezbedila za drugi ciklus investicija.

Investicije imaju za cilj dodatno jačanje domaćih proizvodnih i remontnih kapaciteta u funkciji intenzivne proizvodnje i modernizacije naoružanja i vojne opreme za potrebe Vojske Srbije, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Potpisivanju ugovora u Sektoru za materijalne resurse prisustvovali su državni sekretar u Ministarstvu odbrane Mile Jelić, pomoćnik ministra odbrane za materijalne resurse dr Nenad Miloradović i pomoćnik ministra odbrane za budžet i finansije Katarina Pavičić, predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, kao i predstavnici fabrika odbrambene industrije Srbije.

Govoreći o značaju potpisanih ugovora, državni sekretar Mile Jelić naglasio je da će se kroz investicioni ciklus povećati proizvodni kapaciteti odbrambene industrije, kao i operativne, borbene i funkcionalne sposobnosti Vojske Srbije.

Pomoćnik ministra za materijalne resurse Milorad Miloradović istakao je da će te investicije dodatno povećati proizvodnu sposobnost fabrika i pomoći da se uspostave proizvodne linije za serijsku proizvodnju novog naoružanja i vojne opreme koje je uvedeno u naoružanje Vojske Srbije.

U proteklom desetogodišnjem periodu obim investicija Ministarstva odbrane, Odbrambene industrije Srbije i JP Jugoimport – SDPR iznosio je 530 miliona evra.

Kako se navodi, iznos od 100 miliona evra deo je novog investicionog ciklusa od kojeg će najveći deo sredstava biti uložen u privredna društva u okviru Grupacije odbrambena industrija Srbije, a ostatak sredstava namenjen je za zavode u okviru Grupacije.

Izvor: bizportal.rs

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime