VREĐAO SRBE U UŽIVO PROGRAMU I PRETIO – Svi ćete bežati!

1

Advokat Aleksandar Olenik izvređao je sve pripadnike Jugoslovenske vojske sve koji ih podržavaju u programu TV Pink

Aleksandar Olenik je, vršeći reviziju istorije, četnike nazvao „žgadijom, fašistima i izdajnicima“ i skandalozno izjavio da „nije tačno da je Srbija imala dva antifašistička pokreta“.

Svima koji ih podržavaju poručio je da će „opet bežati“.
– Ko je spasio 500 američkih pilota? – pitao je Aleksandar Šapić, lider SPAS, ali Olenik na to pitanje imao odgovor.

Aleksandar Olenik je podsetio i na jednu istorijsku činjenicu da su „fašisti oni koji su decu vodili u Šumaricama“, ali je zaboravio da napomene da su to radili ljotićevci, a ne četnici.

On je, pokazujući očigledno nepoznavanje istorije, izjednačio četnike i ljotićevce.

Odgovor je dobio od voditeljke Verice Bradić, koja je podsetila da je vođa četnika, general Draža Mihailović dobitnik najvećeg američkog odlikovanja, kao deo savezničke alijanse, i da je glava Čiča Draže bila ucenjena na istu svotu kao i glava vođe partizana Josipa Broza Tita.

Olenik je izvređao i Aleksandra Šapića i Dragana J. Vučićevića kojima je rekao da su „fašisti i izdajnici“.

Dragan J. Vučićević je izjavio da „Olenik spočitava nekome da je fašista, a dao je izjavu da treba proterati SPC iz Crne Gore“.

Na kraju emisije voditeljka Verica Bradić uputila je izvinjenje Šapiću i Vučićeviću.

– Gospodine Šapiću i gospodine Vučićeviću ja Vam se izvinjavam što nisam sprečila vređanje od strane gospodina Olenika u ovoj emisiji. U pokušaju da budem tolerantna, mislim da sam dozvolila više nego što bih inače dozvolila. Gospodine Olenik hvala Vam što ste bili gost emisije „Hit Tvit“ – rekla je Verica Bradić na kraju emisije.

 

ALO

1 komentar

  1. Olenik se u javnosti predstavlja kao liberalni demokrata a da o demokratiji nema pojma…dobro su mi poznati njegovi pravni stavovi koji sa pravom nemaju veze…uspeo je da se 2000-ih ubaci u projekte nevladinih organizacija…da se ‚‚bori‚‚ protiv diskriminacije mada nema pojma šta je to diskriminacije i koliko je to uopšte pravni termin…izuzetno je arogantan i o sebi ima vrlo visoko misljenje…zamišlja da je veliki pravnik pa se čak predstavlja i kao branilac žrtava sa Kosova…forsirao ga je Saša Janković a sada i pojedina sredstva informisanja kojima je interesantan kao navodni opozicionar što on uopšte nije…

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime