VUČIĆ BRUTALNO ODBIO TAČKU 10! Evo kako im je srpski predsednik odgovorio na UCENU ZA KOSOVO!

0

U specijalnoj emisiji na TV Pink o pregovorima sa Prištinom u Vašingtonu, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić otkrio je da je dobio informaciju od srpske delegacije kako je predsednik Vučić reagovao kada je video papir u kojem se od njega traži da prizna Kosovo.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je predsednik Alekasndar Vučić u Vašingtonu na najbrutalniji način odbio tačku 10, u kojoj se govori o međusobnom priznanju.

Dačić je potvrdio da je papir sa tačkom 10 bio na pregovaračkom stolu.

„Iz Vašingtona sam dobio informaciju da je predsednik Vučić na brutalan način odbio ovu tačku i da je jasno rekao da je ona za Srbiju neprihvatljiva, kao i da će se ponašati u skladu sa Ustavom Srbije“, rekao je Dačić za TV Pink.

Dačić je ocenio da predlog dokumenta koji su SAD danas ponudile Srbiji na pregovorima s Prištinom u Beloj kući, predstavlja „veliki minus“ za američkog predsednika Donalda Trampa.

Dačić je na TV-Pink rekao da dokument sa 16 tačaka, u čijoj tački 10 se Srbija i Kosovo obavezuju na uzajamno priznanje, za Trampa predstavlja unutrašnjopolitički potez koji treba da mu pomogne u kampanji pred predsedničke izbore u SAD 3. novembra.

„Taj predlog (sa uzajamnim priznanjem) je auto-gol Trampa. Ako ga je neko savetovao ili je neko to uradio bez njegovog znanja, mislim da je ovo njegov veliki minus u kampanji. Šta Tramp dobija spoljnopolitičkim dogovorom koji je na štetu Srba?“, upitao je Dačić.

Ocenio je da su Trampu na izborima „potrebni srpski glasovi“, dok Albanci u SAD glasaju za kandidata opozicionih Demokrata, Džozefa Bajdena.

Kurir

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime