Vučić Hotiju: Ti si guverner južne srpske pokrajine

0

 

Nakon skoro dve godine zastoja, u Briselu je, sastankom predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Kosova Avdulaha (Avdullah) Hotija, nastavljen dijalog političkih predstavnika Srbije i Kosova sa ciljem normalizacije odnosa.

“Prva tema je simbolična tema u kontekstu pomirenja i veoma je stvarna tema za porodice koje decenijama žive u neizvesnosti. Ključno je sarađivati sa međunarodnim komitetom Crvenog krsta kako bi se rešili preostali slučajevi i kako bi došlo do zatvaranja ovog pitanja. Druga tema (raseljeni) je takođe važna. Takođe se radi o osiguravanju održivih uslova života za one koji su se vratili”, izjavio je Lajčak.

Osvrćući se na ekonomska pitanja oko kojih se takodje raspravljalo, specijalni EU predstavnik je ocenio da je ekonomija “jedna od okosnica EU”.

“Intenzifikovana ekonomska saradnja je u korist punog ekonomskog potencijala i Kosova i Srbije i znači stvaranje radnih mesta i poboljšanje životnog standarda za ljude”, poručio je Miroslav Lajčak.

Hoti je insistirao da su Srbija i Kosovo dve države koje treba jedna drugu da priznaju, dok je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na to odgovarao da je Hoti samo guverner južne srpske pokrajine.  Na svako insistiranje Hotija da su u pitanju dve države, Vučić je odgovarao da je Srbija nezadovoljna radom guvernera južne srpske pokrajine, naročito zbog ekonomske situacije i  kako da će ga zbog toga verovatno smeniti. Prisutni predstavnici EU su se smejali na ove Vučićeve izjave.

Novi centar

 

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime