Vučić: IMATE 24 SATA! Posle toga mi uzlazimo na KiM

1
Foto: Ministarstvo Odbrane

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naredio je podizanje borbene gotovosti na teritoriji cele zemlje.

Ukoliko NATO u roku od 24 sata ne zaštiti Srbe na Kosovu i Metohiji kojima preti pogrom posle najnovijeg upada specijalaca ROSU na sever Kosova i Metohije i ranjavanja jednog Srbina u Zvečanu, to će učiniti Vojska Srbije.

Posle dramatičnih scena u Kosovskoj Mitrovici i upada jedinica ROSU, koje su kulminirale ranjavaljem Srbina od strane albanskih specijalaca, predsednik Srbije Aleksandar Vučić odlučio je da se hitno sastane sa predstavnicima našeg naroda na Kosovu i Metohiji.
Predsednik Srbije i Vlada Srbije doneće danas odluku da ukoliko NATO, odnosno KFOR ne reaguje u roku od 24 sata i ne zaštiti ugroženo srpsko stanovništvo na KiM, to učini Vojska Srbije.

Predsednik Vučić je stigao u garnizon Vojske Srbije u Raški, gde je obišao vojnike, a zatim će obići i jedinice Žandarmerije u toj oblasti.

Vučić je, gostujući u emisiji “Hit Tvit” na TV Pink 26. septembra, već govorio o mogućnosti intervencije na Kosovu i Metohiji.

On je dodao da Srbija svojim trupama neće ulaziti na Kosovu i Metohiju i da će čekati NATO 24 sata da reaguje u slučaju pogroma. Ako NATO ne reaguje, Srbija će reagovati.

– Srbija je samo podigla borbenu gotovost, a ne vojsku i policiju. Srbija nije ušla na teritoriju Kosova i Metohije zbog Kumanovskog sporazuma – rekao je Vučić.

ALO

1 komentar

  1. kosovo je SRBIJA i trenutno je okupirano zato Mora da se zastiti Srpski narod na Srpskom kosovu ako zlocinacki nato odnosno KFOR ne reaguje i be zastiti Srpski narod onda cemo u rat za oslobodjenje!

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime