Vučić želi da ugura u Skupštinu POКS, METLU, i Radulovića na ponovljenim izborima!

0

Vlast će nastojati da na ponovljenim izborima motiviše svoje simpatizere da glasaju za ove tri liste da bi ih uveli u Skupštinu.

Parlamentarni i lokalni izbori ponavljaju se u sredu, 1. jula, a pravo glasa ima ukupno 202.924 birača.

Najmanje ovoliko je potrebno za prve četiri liste ispod crte da preskoče cenzus: POКS 11.691 glas, Suverenisti: 21.468, Metla 23.698, SRS 29.358.

EU kritikuje Srbiju zbog sastava parlamenta jer je malo stranaka ušlo u Skupštinu, stoga će Vučić pokušati da ugura još ove koji su najbliži cenzusu da bi parlament prestavljao reprezentativnije opcije. Na prvom mestu je svakako POКS kome najmanje fali glasova da bi ušao u Skupštinu, a zatim slede Suverenisti Saše Radulovića i Metla sa po oko 20 000 nedostajućih glasova. Najviše izgleda za ulazak u Skupštinu imaju POКS i Radulovićevi Suverenisti.

Da li će ove tri liste uspeti da uđu u Skupštinu zavisi pre svega od izlaznosti. Ukoliko izlaznost bude mala, male su i šanse za njihov ulazak u Skupštinu. Od 200 000 glasača koji su upisani na izborni spisak na ponovljenim izborima moguće je da izađe svega 50 000 ili 1/4 u tom slučaju niko od navedenih ne bi imao šansu da uđe u Skupštinu. Naklonost Vučića neće pomoći ovim partijama ukoliko ne mobilišu sopstvene glasače na vere.

Novi centar

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime