Vuk Drašković otkrio ko stoji iza događaja u Crnoj Gori, a zatim osuo paljbu po ministru Vulinu

1
Foto: Printskrin Youtube N1

Predsednik Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković izjavio je u Pressingu TV N1 Sarajevo da iza, kako je rekao, nasilnog ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Jaonikija na Cetinju, stoji Moskva. Izneo je i kritike na račun ministra unutrašnjih poslova Srbije Aleksandra Vulina koji se javno zalaže za tzv. „srpski svet“.

„Ono što znam jeste da su provladini mediji u Srbiji već u 11 sati 4. septembra objavili da tog ustoličenja neće biti. Tokom noći stigao je neki veliki pritisak sa nekog moćnog mesta, a po meni to nije Beograd. I sam Beograd je verovatno bio meta tog pritiska. Predsednik Vlade Crne Gore donosi odluku da se silom ide na Cetinje onoga trenutka kada dobija podršku pro-ruskog bloka“, rekao je Drašković, govoreći o ustoličenju mitropolita Joanikija.

Drašković je, međutim, poručio da uprkos, kako je rekao, velikim naporima Crna Gora neće postati satelit Moskve.

“Procenili su da je Zapad, NATO, EU u konfuziji i jednom stanju paralize i da ih treba poniziti atakom i hibridnim ratom protiv jedne male članice NATO-a na Balkanu. Pogledajte šta se događa posle svega ovoga, stižu pohvale iz zvanične Moskve, a ne iz Beograda“, rekao je on.

Uprkos insistiranju voditelja sarajevskog Pressinga da govori o ulozi predsednika Srbije Aleksandra Vučića u događajima na Cetinju, Drašković je mahom izbegavao tu temu.

“On je sam o tome govorio, da je samo pratio zbivanja. Ja stvarno ne znam u kom pravcu je uticao“, kazao je lider SPO.

Upitan o tzv. „srpskom svetu“ za koji se javno zalaže ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, Drašković je rekao da se o toj ideji mnogo priča i da je zbog toga ogorčen.

„Iza toga stoji namera i cilj vraćanja u devedesete. Nekada je bila ‘velika Srbija’ sada ‘srpski svet’. Koji srpski svet? (…) Ja da sam predsednik Srbije ne bi nijedan ministar mogao da govori nešto što nije državna politika. Teško tom ‘srpskom svetu’ za kojeg se Vulin zalaže”, poručio je Drašković.

rs.n1info.com

1 komentar

  1. Вуче,
    Теби свака част кад си основао националистичку и монархистичку странку Српски покрет обнову (СПО) и између осталог био први дисидент и антикомуниста против комунизма и Слободан Милошевића режима, проживео два атентата и још се не зна ко иза тога стоји, организовао не запамћену демонстрацију деветог марта 1991.г. и теби није место да се дружиш или склањаш код последњег комуниста (Мила Ђукановића) у Црној Гори.

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime