ZADAT FATALAN UDARAC ALBANCIMA I PRIŠTINI „Kosovo je crna rupa u Evropi, izvor terorizma i zločina“

0

On je naveo da je jedino i održivo moguće rešenje samo ono koje je u interesu Beograda na osnovu Rezolucije 1244 SB UN

Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko naglasio je da zvanična Moskva ne priznaje Kosovo, koje je, kako ocenjuje, kvazidržava.

– Rusija ne priznaje Kosovo, jer je proglašenje nezavisnosti bilo jednostrano, posle korišćenja snage, nije bilo u skladu sa međunarodnim pravom i Rezolucijom 1244 SB UN. Razgovori su bili prekinuti. Kao rezultat, Kosovo je kvazidržava, ne obavlja funkcije… Ostaje teritorija sa mnogo problema, ostaje crna rupa, izvor terorizma i zločina. Administracija privremenih institucija nije funkcionalna i efikasna – rekao je Bocan-Harčenko u intervjuu za „Kurir“.

Govoreći o rešenju za kosovsko pitanje, on je naveo da je jedino i održivo moguće rešenje samo ono koje je u interesu Beograda na osnovu Rezolucije 1244 SB UN.

– Za nas je jedino i održivo moguće rešenje samo ono koje je u interesu Beograda na osnovu Rezolucije 1244 SB UN, odnosno samo ono rešenje koje će biti podržano od Saveta bezbednosti UN. Kakvo moguće rešenje može da bude, zasad niko ne zna. Rezultat se nazire tokom uzastopnog pravičnog dijaloga. Mi smo protiv nametnutih odluka. Stav koji je sada Priština zauzela – “samo priznanje nezavisnosti i ostalo nas ne brine” – neće dati nikakav napredak. Takav pristup je neophodno promeniti i Priština mora izaći sa konstruktivnim stavom – objasnio je Bocan-Harčenko.

Kurir

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime