Zašto je za lečenje obolelih izabran prostor Beogradskog sajma!

0

U Hali 1 Beogradskog sajma pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije angažovani su na postavljanju 3.000 kreveta za obezbeđenje uslova za prihvat i smeštaj lica sa simptomima virusne infekcije Covid-19. Stručnjaci pojašnjavaju zašto je izabrana baš ova lokacija.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar pojasnio je zašto i kako je izabrana ova lokacija,

„Izložili smo kineskim stručnjacima više lokacija i izabrali su Sajam. Pre svega zbog kontrole situacije, ulazi i izlazi za lekare i osoblje su posebni. To je iz njihovog iskustva je odabran Sajam. Oni su slične prostorije pretvarali u bolnice. Oni će tačno odrediti kako će to funkcionisati, gde će se ulaziti i izlaziti, pravila ponašanja, na osnovu toga, zato nam i treba 48 sati da pripremimo sve. Ja mogu samo da kažem da ćemo uraditi sve što kaže struka“, kazao je Zlatibor Lončar.

„Oni su danas bili na sajmu i oni će tačno odrediti kako će to funkcionisati, gde će se ulaziti i izlaziti i potrebno nam je 48 sati da to pripremimo. Sve ono što struka preporuči mi ćemo to sprovesti. JASNO je da to nekome ne odgovara, ali nemamo mnogo izbora“ istakao je Lončar.

Prema poslednjim podacima stanje u Srbiji je sledeće:

„Poslednji podaci kažu da je testirano 94 uzorka i 54 je pozitivno. 27 je u bolnici. 21 pacijent je na respiratoru“. Osam pacijenata u Beogradu, četiri u Kragujevcu. Ukupan broj paceijenata na bolničkom lečenju je njih 152. Sa svim ovim podacim imamo 301 pacijenta zaraženog, s tim da nismo računali i 15 pacijenata koji su izlečeni“.

Mondo

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime