Zbog štrajka glađu Obradovića izbacuju iz Đilasovog Saveza!

0

Od “najvidljivijeg političara opozicije”, kako su Boška Obradovića definisali analitičari,  do izbacivanja iz Đilasovog Saveza za Srbiju izgleda je bio veoma kratak put.

O izbacivanju Boška Obradovića iz SzS odlučivaće se tokom vikenda, a moguće je da se takva odluka donese već u nedelju.

Glavni inicijator izbacivanja Obradovića iz SzS je Vuk Jeremić, kome je Boško Obradović svojim nekonvencionalnim akcijama, kojima je postao prepoznatljivo lice opozicije, napravio problem marginalizujući ga i preotimajući mu opozicioni deo desnog glasačkog tela.

Ukoliko Obradović bude izbačen iz Đilasovog Saveza, to ne znači da će saradnja koju sa Đilasom ima već deceniju biti prekinuta, ali će svakako staviti Boška pred iskušenje da pokuša samostalno da izađe na predstojeće izbore.

Lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas već ima ozbiljnih problema u svojim redovima, jer ovoj stranci preti raspad pošto članstvo sumnja da su svi iz užeg rukovodstva ove stranke na platnom spisku Đilasovih firmi.

Đilasu su u ovom momentu vezane ruke da bi se bavio Boškom Obradovićem, stoga je on popustio pred pritiscima Vuka Jeremića, na čije međunarodne kontakte računa ali i finansije koje i dalje nisu zanemarljive.

Iako je Boško Obradović ostao najdosledniji u priči oko bojkota izbora, izbacivanjem iz Đilasovog saveza Obradović će se naći u nezavidnoj situaciji ili da potpuno potone zbog međustranačkih intriga i sujeta lidera opozicije i da se povuče iz političkog života ili da barem pokuša da izađe na izbore sa onim što mu je ostalo od Dveri.

Podsetimo da je Obradović bio pritisnut od opozicionih lidera da reformiše Dveri ukoliko želi da bude deo Saveza za Srbiju, te je tako izgubio većinu značajnih figura iz svog pokreta, koji su opet za sobom povukli i dobar deo članstva i simpatizera, a sad nakon što su Dveri ruinirane i oslabljene do neprepoznatljivosti njemu lično preti izbacivanje iz Saveza zbog kojega je sve žrtvovao.

Ukoliko Boško ipak odluči da izađe na izbore može računati na kapital koji je stekao svojim nekonvencionalnim akcijama i vidljivošću ali i na emocije razočaranih opozicionih glasača zbog nepravednog tretmana koji je imao u Savezu za Srbiju, pogotovo ako ga narednih dana izbace. Boško ima mnogo aduta koji ovog momenta rade za njega ali je njegov ključni problem što nema jaku bazu, odnosno što su Dveri ruinirane te neće imati podršku na terenu.

 

Novi centar

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime