ZELENSKI U VELIKOJ KLOPCI! EVO O ČEMU SE RADI

0
Foto: Screenshot Youtube

„Zelenski se faktički nalazi u klopci“

Ukrajinskom predsedniku Volodimiru Zelenskom preti opasnost od gubitka vlasti zbog značajnog slabljenja položaja američke Demokratske partije na čelu sa predsednikom Džozefom Bajdenom, rekao je danas bivši savetnik bivšeg ukrajinskog predsednika Leonida Kučmea, Oleg Soskin.

On je objasnio da je pozicija republikanaca sve jača zbog lošeg psihičkog i fizičkog stanja Bajdena, ali i skandala koji se povezuju sa njegovim sinom Hanterom Bajdenom. Ovo sve narušava imidž sadašnjeg američkog predsednika, ocenio je Soskin.

U isto vreme, kako je kazao, Donald Tramp jača svoj autoritet i postepeno istiskuje Demokrate iz Kongresa, spremajući se za ponovno preuzimanje vlasti od sledeće godine.

Savetnik bivšeg ukrajinskog predsednika je napomenuo da je Tramp prethodno izjavio da smatra da bi sve napore trebalo koncentrisati na diplomatsko regulisanje situacije u Ukrajini, a ne na isporuku dodatnog oružja Kijevu i dalje produžavanje sukoba. Ovo bi trebalo da bude alarm za kijevski režim, rekao je Soskin.

„Zelenski se faktički nalazi u klopci. I on, šef kabineta ukrajinskog predsednika Jermak i cela ta grupa. Klopka se steže i spolja i iznutra. Zelenskom više ništa ne može pomoći“, ocenio je Soskin.

Ukoliko Zelenski sam ne siđe sa vlasti, vrlo je verovatno da će biti smenjen, upozorio je.

Mediji već neko vreme govore o tome da je moguće da će sadašnji ukrajinski predsednik biti smenjen, a da će na njegovo mesto doći glavni čovek Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužnij, što, prema pisanju nemačkog „Bilda“ od avgusta prošle godine, Zelenskog čini veoma nervoznim.

Izvor: ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime