ZELENSKI UPOZORIO EVROPU

0

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski je upozorio Evropu da bi Ukrajina uskoro mogla da navodno prestane sa isporukom struje kako bi preživela dolazeću zimu!

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski je upozorio Evropu da bi Ukrajina uskoro navodno mogla da prestane sa isporukom struje kako bi preživela zimu. Prema njegovim rečima, Ukrajina snadbeva Evropu „jeftinom strujom“, ali u jednom trenutku bi to navodno moglo da prestane zbog zime koja uskoro stiže, prenosi ruska novinska agencija „TASS“.

„Nećemo imati dovoljno da zagrejemo svoje domove. A to vreme se približava. Stalno pričamo o riziku od nestanka struje. To bi moglo da traje danima, nedeljama“, izjavio je Zelenski u video intervjuu koje je organizovao australijski Institut Lovi.

Zelenski je 16. marta rekao da je Ukrajina završila integraciju svog energetskog sistema sa evropskim. On je 29. aprila kazao da želi da trguje ukrajinskom strujom za prirodni gas. Zelenski je naveo da Ukrajina proizvodi veliku količinu električne energije, tako da bi Kijev mogao da prodaje struju po niskim cenama.

Ovog leta Zelenski je upozorio da će Ukrajina morati da izdrži najtežu zimu u istoriji zemlje i naveo da je planirao da zaustavi izvoz gasa i uglja. Izvršni direktor Naftogasa Jurij Vitrenko rekao je da će temperatura u stanovima biti 17-18 stepeni Celzijusovih, što je četiri stepena ispod standarda i savetovao ljude da se opreme zalihama ćebadi i toplom odećom.

(MONDO)

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime