ZLOČIN BEZ KAZNE – DEČAK NEĆE KRIVIČNO ODGOVARATI ZA MASAKR Proverava se da li je bio pijan ili drogiran

0
Foto: Skrinšot FB

Učenik VII razreda OŠ „Vladislav Ribnikar“, K.K. (13) , koji je jutros hicima iz pištolja usmrtio 8 učenika i učenica, kao i radnika obezbedjenja, a šest učenika i učenica, kao i nastavnicu teško ranio, nije krivično odgovoran.

Prema Zakonu o maloletnim učiniocima krivičnih dela i krivično pravnoj zaštiti maloletnih lica, K.K, je krivično neodgovoran jer nema navršenih 14 godina života.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu ocu ovog dečaka V.K. (48) odredjeno je zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je izvršio krivično delo Teška dela protiv opšte sigurnosti.

Prethodno su na licu mesta uvidjaj obavili dežurni zamenici javnog tužioca Odeljenja za opšti kriminal i Odeljenja za maloletnike Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, koji su naložili da se u prisustvu radnika Centra za socijalni rad od K.K. uzme izjava i da se obavi lekarski pregled, nakon čega će Centar odlučiti koje će mere iz svoje nadležnosti dalje preduzeti.

Takodje je naloženo da se od K.K uzme krv radi toksikoloških analiza, kako bi se utvrdilo da li je u vreme izvršenja krivičnog dela bio pod dejstvom alkohola, narkotika, odnosno drugih prihoaktivnih supstnaci.

Ispituju se sve okolnosti ovog slučaja, kako je došao do pištolja, kao i motivi ovog gnisnog zločina.

Viši javni tužilac u Beogradu Nenad Stefanović u svoje ime i u ime celog kolektiva VJT izražava ovom prilikom najiskrenije saučešće porodicama nastadale dece i radnika škole.

Izvor: ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime