ZVER KOJA JE SRPSKOM POLICAJCU TESTEROM ODSEKLA GLAVI ZARAŽENA KORONOM: Hitno je prebačen u Tursku!

0

Geci se u optužnici teretio da je u saucesništvu sa još jednim od članova Dreničke grupe, Sahitom Jašarijem, i još nekoliko pripadnika OVK, ubio policajca Ivana Bulatovića, odsecanjem glave motornom testerom

Bivši pripadnik OVK Sabit Geci, koji je u svojstvu svedoka početkom godine saslušan pred Specijalnim sudom za zločine tzv. OVK, zaražen je korona virusom i prebačen je na lečenje u Tursku.

Kako javlja RTK, Gecijev sin Kuštrum je na Fejsbuku objavio da je njegov otac u Tursku prebacen „hitno usled pogoršanja stanja“.

Na poziv Specijalnog suda, ispitan je 30. januara u prostorijama Euleksa u Prištini, u svojstvu svedoka i branio se ćutanjem.

Geci je 2011. osuđen na 15 godina zatvora, zbog zlostavljanja i ubistva zatvorenika u logorima Kukeš i Čakan na severu Albanije u periodu 1998-1999.

U nekoliko navrata mu je odsluženje kazne odlagano zbog odluke suda u Prištini da mu je potrebno lečenje.

Suđeno mu je i u okviru predmeta Dreničke grupe, ali je 27. maja 2015. tokom tog suđenja oslobođen optužbi za ratne zlocine u zatvoru OVK u Likovcu 1998. i 1999, preneo je „Blic“.

Geci se u optužnici teretio da je u saucesništvu sa još jednim od članova Dreničke grupe, Sahitom Jašarijem, i još nekoliko pripadnika OVK, ubio policajca Ivana Bulatovića, odsecanjem glave motornom testerom.

Espreso, ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime