Kako izgleda luksuzni odmor u Turskoj o kome se sve više govori?

0

Znamo da letovanje u Turskoj uglavnom podrazumeva luksuz, uz mnoštvo interesantnog sadržaja i prijatnosti za sva naša čula.

A da li ste se nekada zapitali kako stvarno izgleda jedan ekskluzivni odmor u Turskoj? Neke od elemenata ovakve vrste letovanja ne biste ni mogli da zamislite, ali naravno da je u svakoj zemlji, pa tako i u Turskoj osmišljen program za sve one koji sebi žele da priušte odmor iz snova.

Upravo u Turskoj se nalazi jedan od najvećih apartmana

Većina naših domova je manja od najvećeg apartmana u Turskoj. U pitanju je Sultanov apartman, koji ima više od 500 kvarata i nalazi se u Istanbulu. Inače, u Evropi postoji samo jedan apartman koji je veći od ovog turskog. Ako se slučajno odlučite da provede ovde nekoliko dana, onda ste vi baš srećan čovek ili srećna žena i baš znate kako da potrošite novac. Elem, samo jedna noć u ovom apartmanu košta više od 30.000 evra. Naravno, imaćete svoje privatno tursko kupatilo i mnogobrojne druge pogodnosti. Ovaj hotel ima ima i istorijsku vrednost, zato što se upravo iza tih zidina nalazila palata Otomanskog carstva.

Luksuzni hoteli na moru

Ima li šta lepše od vrhunskih hotela koji su tik uz more. Definitivno da nema, a Turska i te kako može da se pohvali ovakvom vrstom hotela. Jedan od njih je, na primer, i Hillside Beach Club. Nalazi se u privatnom zalivu u potpuno prirodnom okruženju. Probudiće vas miris borova i talasi i šum tirkiznog mora. Naravno da su dostupne i sve moguće zanimacije i avanture u moru, poput ronjenja i wakeboard-a. Ovakvi hoteli posebno se ponose svojom raznovrsnom ponudom spa tretmana. Ovo je zaista odmor za dušu i telo.

Hoteli na planinama, sa fantastičnim pogledom

Da li su luksuzniji oni hoteli na vrhovima odakle se pruža neverovatan pogled ili su ipak luksuzniji oni pored mora? Na vama je da odlučite, jer i jedni i drugi nude najbolju uslugu, tako da sve zavisi od vaših želja i sklonosti. Mi smo sigurni da se ne biste požalili da se nađete u bilo kom od njih.

Elem, Turska je poznata i po takvim luksuznim hotelima, koji se nalaze u brdima i sa kojih se pruža pogled na more – Egejsko ili Sredozemno ili još bolje i na Egejsko i na Sredozemno. Do ovih hotela vas naravno vodi lična posluga, privatni helikopteri ili hidroavioni. Zar ste mislili da ćete se pomučiti malo? To ne dolazi u obzir. Jedan od takvih hotela je i D-hotel Maris, u kojem odsedaju zaista imući ljudi. Ovaj hotel sadrži i privatno jezero, što će vam dosta reći o shvatanju luksuza u ovoj zemlji.

Kapadokija – najlepši izbor

Kapadokija je naravno predivna destinacija, koju možete posetiti i ako niste vlasnik jahte, niti privanog aviona. I vaše leto u Turskoj će biti mnogo bolje ako ovu destinaciju uvrstite na vašu listu. Međutim, kako sada govorimo o luksuzu, naravno da i u ovom delu postoji ono što se nudi samo posebnim osobama i eliti. To su upravo ti pogledi od kojih zastaje dah i sve staje u nama od oduševljenja. To su upravo ti panoramski pogledi iz hotela ili sa terase nekog dobrog restorana. Gledajući šarene balone, kako lete iznad prirodnih savršenstava Kapadokije svako poželi da tu ostane zauvek.

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime