Ovako su izgledali kineski lekari u jeku borbe sa KORONOM

0

U Kini je prošao vrhunac epidemije koronavirusa, saopštili su kineski zvaničnici ranije ove nedelje. Smanjuje se broj novih slučajeva koronavirusa, a ne tako davno, upravo su provincija Hubej i njen glavni grad Vuhan bili žarište epidemije.

Podsetimo se da su još početkom februara ove godine, kada je broj obolelih u Kini svakodnevno rastao, lekari i medicinske sestre bili ti koji se našli na prvoj liniji borbe protiv virusa.

Tada su na društvenim mrežama počele da kruže njihove fotografije, a na licima im se video umor zbog prevelikog obima posla.

FOTO: PROFIMEDIA

Mnogi su bili iscrpljeni i jedva su stajali na nogama. Spavali su u pauzama između smena i to na stolicama i podovima hodnika bolnice.

S obzirom da su morali da nose zaštitna odela i maske nose veoma pritisnute uz telo kako bi smanjili mogućnost zaraze, bili su u ranama od maski za lice koje su im čvrsto pritegnute po ceo dan.

FOTO: PROFIMEDIA

Zaštitnu opremu su morali da onose i po 12 sati dnevno. Nakon što bi je skinuli, imali su ogrebotine, modrice i podlive na licu.

Mnogi su tada na društvenim mrežama komentarisali da su lekari heroji svakog dana, jer se bore da sačuvaju Kinu i ostatak sveta od virusa.

Kurir.rs

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime