PLAŽE U GRČKOJ KAO DA SU BOMBARDOVANE: Na Tasosu vanredno stanje

0

Delegacija Vlade Grčke koju predvodi ministar odbrane Nikos Panajotopulos od jutros je na Halkidikiju da bi utvrdila štetu od bujičnih poplava u poslednja 24 sata na tom poluostrvu i na obližnjem ostrvu Tasosu.

Od bujica tokom neobično jake kiše i vetra, štete ima na poljoprivrednim površinama i u nekim od sela, prenose grčki mediji. U osam seoskih mesnih zajednica na jugu Tasosa i u dve u opštini Kavala, na kopnu, sinoć je proglašeno vanredno stanje.

Poplavljeni su seoske ulice i lokalni putevi, a bujice su odnele nekoliko parkiranih automobila.

Vatrogasci su sinoć evakuisali stanovnike jednog zaseoka na Tasosu, na 17 mesta su ispumpavali vodu iz podruma kuća i uklanjali popadalo drveće s puteva.

Atinski list “Katimerini” je jutros objavio da plaže na Halkidikiju i Tasosu izgledaju “kao da su bombardovane”, da su na mnogo mesta lokalni putevi prekinuti odronima i da je “šteta od bujica velika i masovna”.

Danas će u ta područja doći pojačanja iz vatrogasnih jedinica u drugim krajevima Grčke.

Obustavljena je plovidba ka Tasosu jer od jutros duva jak vetar, od sedam Bofora (oko 60 kilometara na sat).

Od danas do utorka u Grčkoj se, najavili su meteorolozi, očekuju jake kišne oluje koje se sa severa šire ka jugu, te mediji prenose upozorenja stanovništvu, među kojima da se treba pripremiti i za poplave.

Kurir

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime