Kako se leči uporna urinarna infekcija?

0

Svi smo se makar jednom suočili sa tegobama koje izaziva urinarna infekcija, a još je gore kada se ona uporno vraća i teško leči. Ešerihija je jedna od bakterija koja daje najviše problema kada se nađe u mokraćnim putevima i bešici pa je i lečenje dosta složeno.

Ipak, pravilnom kombinacijom lekova i biljnih preparata, može se postignuti mnogo i infekcija brzo izlečiti, mnogo brže nego kada se isključivo primenjuju antibiotici.

Zbog čega ešerihija pravi najveće probleme?

Ešerihija koli je prirodni stanovnik creva, a najviše je ima u debelom crevu. Kada pronađe način da završi u drugim organima jako se brzo razmnožava i otporna je na većinu vrsta lečenja.

U urinarnom traktu se često sreće izazivajući bol, neprijatnost pri mokrenju, nedovoljnu izmokrenost, a ako infekcija napreduje mogu se javiti i povišena temperatura i infekcije bubrega i kanala koji vode mokraću do bešike.

Zbog toga je jako važno da se sa lečenjem što pre započne i odredi pravilna terapija koja mora da uključi antibiotike, ali oni nisu dovoljni.

Ulje crnog kumina – prirodni lek koji pomaže

Ulje crnog kumina je poznato kao ulje koje kombinovano deluje na više različitih načina pa može da služi za regulaciju šećera i visokog holesterola, za uništavanje heliko bakterije, a odlična je i kod bubrežnih infekcija i pomaže u uništavanju ešerihije koli.

Dovoljno je popiti 1 kafenu kašičicu 3 puta dnevno i pomoći organizmu da se izbori sa infekcijama, ali i ciljano deluje na samo žarište infekcije. Zbog toga je ulje crnog kumina jedno od najčešće korišćenih biljnih preparata za urinarne infekcije, ali se koristi i samo kada je opao imunitet i potrebno je ojačati ga.

Biljni čajevi za urinarne infekcije

Jedna od preporuka prevencije i lečenja jesu biljni čajevi koji pomažu smanjenju broja bakterija i podstiču izlečenje.

Svi bi trebali da unose dosta tečnosti i čajeva za čišćenje bubrega, a u ovom slučaju i smanjenje stepena infekcije što će dati veće šanse antibioticima.

I ovo je, baš poput ulja crnog kumina, potpuno bezbedan način koji može samo da pomogne organizmu pa ih mogu koristiti i zdrave osobe i tako ojačati organe i imunitet.

Izbor hrane za lečenje ešerihije koli?

Pored terapije koja služi za lečenje ešerihije, jako je važno uvesti zdrave namirnice koje će pomoći terapiji.

Namirnice koje imaju dijuretička svojstva su jako dobra u lečenju ešerihije, a važno je smanjiti unos prerađene hrane, prostih šećera i povećati voće i povrće koje donosi vitamine i snagu za borbu.

Kombinovanjem je moguće uništiti ešerihiju i druge bakterije i sprečiti ponavljanje urinarnih infekcija.

U slučaju da imate tegobe i simptome urinarne infekcije, pregled urina će dati dokaze o broju bakterija i njihovoj vrsti.

Lekar će na osnovu toga propisati terapiju i antibiotike koji će da deluju na bakterije, ali se uz to obavezno preporučuju čajevi i biljna ulja koji će da pomognu da se broj bakterija smanji i da budu podložnije lekovima.

Ešerihija je jedna od najupornih bakterija i da bi se trajno izlečila potrebno je pratiti sve korake i biti istrajan u lečenju. Uz jačanje imuniteta doći će do potpunog izlečenja.

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime