Koji tržni centri su najpoznatiji u Srbiji i po čemu se oni izdvajaju?

0

U Srbiji je sve veći broj otvorenih tržnih centara, što nije ni čudno kada uzmemo u obzir brojne prednosti koje nam nude.

Umesto višečasovnog lutanja i traganja za nekim proizvodom, sada nam je sve dostupno i to na jednom mestu. Od garderobe, bele tehnike, nameštaja, odeće, sve to možete pronaći na istom mestu i to za vrlo kratko vreme budući da su sve prodavnice smeštene jedna do druge.

U početku, dok tržni centri još uvek nisu postali omiljena destinacija, imali smo tržne centre samo u velikim gradovima poput Novom Sada i Beograda, a danas ih imamo gotovo u svakom gradu.

U nastavku teksta govorimo o tome koji tržni centri su najpoznatiji u Srbiji kao i to zbog čega su postali omiljeno mesto velikog broja kupaca.

#1 BIG Shopping Center u Novom Sadu

Jedan od najvećih tržnih centara ujedno i među prvima, otvoren je upravo u Novom Sadu 2012. godine pod nazivom BIG Shopping Center.

Navodi se da je u ovaj tržni centar uložemo blizu 50 miliona evra budući da se prostire na zemiljištu od devet hektara, odnosno veličine 40.000 kvadrata. Otvaranje ovog tržnog centra bila je prva investicija izraelske komanije BIG CEE Srbije, a koja je do internacionalne grupacije BIG Shopping Center koja posluje u Izraelu, SAD, Indiji i Srbiji.

Ovaj tržni centar otvoren je sa ciljem da se u njemu nađe raznolika, bogata ponuda strane i domaće robe ali i broji zabavni sadržaji za decu i odrasle.

Osim klasičnih prodavnica, ovaj tržni centar sadrži i brojne kafiće i restorane u kojima možete napraviti predah od šopinga, ali i bioskop, igraonice za decu i drugi sadržaji.

#2 Delta City u Beogradu

Prvi ikada otvoren tržni centar u Srbiji je Delta City u Beogradu, koji je ujedno proglašen i jednim od najboljih u Evropi.

Ujedno, otvaranjem Delta City tržnog centra uveden je i koncept kupovine – sve na jednom mestu, koji važi i dan danas. Ovaj tržni centar obuhvata najraznovrsnije prodavnice domaćih i stranih proizvođača u kojem osim prodavnica postoje i brojni restorani brze hrane, restorane koji nude hranu iz svih krajeva sveta, kafići, apoteke, menjačnice i sve ono drugo što jednom kupcu može da zatreba.

Sa ciljem da svojim posetiocima omogući i zabavu, ovaj tržni centar nudi i najsavremeniji bioskop sa 5D avanturom koji pruža maksialnu zabavu, kako mlađoj, tako i starijoj populaciji.

#3 Tržni centar Promenada u Novom Sadu

Tržni centar Promenada otvoren je 2018. godine sa površinom od čak 150.00 kvadratnih metara, a koji se nalazi na samom ulazu u Novi Sad na uglu Bulevara oslobođenja.

U okviru tržnog centra postoji veliki broj objekata namenjenih kako za kupovinu, tako i za uživanje. Osim toga, u okviru tržnog centra postoje čak tri košarkaška terena, namenjena prvenstveno mlađoj populaciji, a i svima ostalima koji su ljubitelji sporta.

S obzirom na očekivani broj posetilaca, tržni centar Promenada sadrži 1.500 parking mesta čiji parking se naplaćuje tek ukoliko ostanete duže od dva sata.

Za mame i njihove mališane napravljene su brojne pogodnosti kako bi mogli nesmetano da uživaju u šopingu, pa tako u okviru centra postoji poseban kutak za bebe, specijalno opremljen za dojenje i presvlačenje dece.

#4 Ušće šoping centar u Beogradu

Ušće šoping centar kao jedan od najvećih šoping centara u Srbiji prostire se na 50.000 kvadrtnih metara komercijalnog prostora i to na 6 nivoa.

U okviru tržnog centra Ušče nalazi se 150 prodavnica, restorana, kafića, bioskop kao i zabavni deo za decu.

S obzirom na veliki broj objekata namenjenog za uživanje, nakon uspešnog šopinga možete napraviti predah i uživati u raznovrsnoj hrani i osvežavajućem piću, a tokom letnjeg perioda imate i mogućnost da izađete na terasu koja se nalazi na poslednjem spratu koja pruža nestvaran pogled na ceo Beograd.

Tržni centar možete posetiti bilo kad, budući da je otvoren svakog dana u periodu od 10-22 časa.

U okviru tržnog centra postoje i pogodnosti za mališane, pa tako ako u šoping krene sa dečicom, ne brinite, neće im biti dosadno! Za mališane napravljen je poseban prostor u okviru kojeg postoji dečija igraonica sa brojnim zabavnim sadržajem za sve uzraste, kao i animatori koji pružaju deci zabavu, a istovremeno brinu o njima.

Šta izdvaja tržne centre od lokalnih prodavnica?

Na prvom mestu svakako da se nalazi ušteda vremena.

U kom smislu?

Kada kupujete po lokalnim prodavnicama, to znači da ćete vrlo često morati da idete sa jednog kraja na drugi kako bi pronašli sve što vam treba – u jednoj prodavnici parfem, u drugoj garderoba, u trećoj obuća i tako dalje.

Međutim, to sa tržnim centrima nije slučaj i upravo je to jedan od razloga zbog čega će se ljudi pre odlučiti za šoping u tržnim centrima, nego po lokalnim prodavnicama.

U tržnom centru možete pronaći apsolutno sve, baš kao što se kaže – od igle do lokomotive, i tosve na jednom mestu gde vas od prodavnice do prodavnice deli eventualno jedan sprat.

Osim toga, tržni centri nude mnogo veći izbor, budući da u njima možete naći veliki izbor strane robe, tj. proizvode svetski poznatih proizvođača, što za lokalne prodavnice ne možemo da tvrdimo.

Kao što vidite, osim same kupovine tržni centri predstavlaju sjajno mesto za druženje i uživanje, te ako do sada niste posetili neke od naših najpoznatijih tržnih centara, sada je pravo vreme da to učinite. Posetite ih i uverite se zašto su jedni od omiljenih destinacija za kupovinu.

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime