Na šta je važno obratiti pažnju kada se kupuju ženski ručni satovi?

0

Satovi su važan aksesoar koji se nosi najčešće na zglobu leve ruke, ne samo kao deo imidža i autfita, već i kao praktičan pokazatelj vremena i drugih performansi. Današnji satovi su definitivno mnogo više od sistema kazaljki i brojčanika, jer se mogu pronaći u neverovatno velikom broju modela sa dodatnim funkcijama.

Ženski ručni satovi biraju se za sebe, ali i kao poklon, pa je važno upoznati se sa ključnim svojstvima kvaliteta, sistemom prikazivanja vremena i dostupnim dizajnovima. Danas prosto dame znaju šta žele, što ne čini uvek jednostavnom kupovinom satova za poklon njima, ali sigurno nema greške ukoliko se ovaj aksesoar odabere umesto parfema ili nakita.

Namena i svrha kupovine i nošenja sata

Najvažniji faktor koji treba ispratiti kada se kupuju ženski ručni satovi, jeste svrha – za sopstveno korišćenje ili kao poklon. Istovremeno, bitno je i kakva je namena sata, odnosno ko bira artikal za sebe, da li je planirano nošenje u svakodnevnim poslovnim i privatnim aktivnostima, prilikom treniranja i praćenja parametara, ili u elegantnim povodima.

Naravno, postoje ženski ručni satovi koji će sve prethodne namene ispuniti u jednom modelu, ali je bitno razmišljati šta je cilj kupovine. Današnji satovi mogu imati sistem kazaljki i brojčanika, ali pokazivati i strane sveta, datum i vreme, temperaturu, puls, brojati korake i mnogo toga drugog.

Tipovi satova za žene koji su dostupni na tržištu

Postoji nekoliko sistema koji imaju ženski ručni satovi, i to su analogni, digitalni, kombinovani i binarni. Analogni ženski satovi, isto kao i za muškarce, predstavljaju klasičnu varijantu pokazivanja vremena pomoću kazaljki i brojeva, ili ukrasa umesto njih. Pogoduju svakodnevnici, ali i posebnim prilikama jer mogu imati mnoštvo detalja – dezena i boja, cirkona, alki i slično.

Digitalni ženski ručni satovi pripadaju kategoriji sportskog tipa časovnika, s obzirom da imaju ekran i brojčane oznake uz dodatne parametre. Kombinovani modeli imaju analogni i digitalni sistem u jednom modelu, ali takođe više estetski pogoduju sportskim povodima, nego izlasku. Binarni sistem je najnoviji i kompleksniji za pračenje vremena.

Dizajn i materijal koji imaju ženski ručni satovi

Kada se biraju kao poklon dragoj osobi, ženski ručni satovi moraju se detaljno razgledati sa aspekta dizajna. Kako mogu biti u različitim bojama, a narukvice izrađene od čelika, kože, gume ili neke kombinacije, važno je upoznati ukus žene. Veliki broj univerzalnih modela bez detalja svideće se svakome, a za sebe se kupuju i varijante sa mnogo ukrasa.

Materijal izrade obuhvata najčešće metal, zlato i srebro, gumu, silikon, plastiku, kožu i staklo – mineralno, plastično ili safirno. Ženski ručni satovi kupuju se za sebe obavezno nakon isprobavanja, s obzirom da mogu imati različit stepen „udobnosti“ i komfora, kao i sa dermatološkog aspekta i reagovanja u kontaktu sa kožom.

Postoji veliki broj prilika koje mogu kvalitetno i ambiciozno upotpuniti ženski ručni satovi, odabrani sa aspekta praktičnosti, luksuznosti i dizajna, uz izmamljivanje osmeha na licu dragim osobama. Bez obzira da li se kupuje za dragu osobu ili sebe, predstavlja sjajan izbor korisnog predmeta koji će dodatno stilizovati odevnu kombinaciju, privući pažnju i pružiti dugovečnost korišćenja.

Izvor fotografije: pexels.com

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime