Treći je naročito zanimljiv: Ovih pet najtraženijih poslova možete obavljati onlajn od kuće

0

Muku mučite sa pronalaženjem posla? Ili vam ne odgovara da radite puno radno vreme i želite da organizujete dan prema svojim obavezama? Sve je više poslova koje možete obavljati preko interneta, iz topline svog doma, ili odakle god poželite – bitno je samo da imate tražene veštine i dobru internet konekciju.

Pročitajte kojih je to pet najtraženijih poslova od kojih možete da zarađujete preko interneta.

1. Copywriter

Potreba za kreativnim pisanjem sve je veća. Mnogo kompanija ima potrebu za radnicima kojima pisanje ide od ruke, jer online poslovnje podrazumeva pisanje reklamnih tekstova, slogana, blogova i drugih sadržaja. Ako ste spretni sa rečima, postoji velika šansa da vas angažuju da radite na pojedinačnim projektima i da periodično dobijate poslove koje možete da obavljate od kuće.

Ono što vam je potrebno da postanete freelance copywriter jesu nove, kreativne ideje i novi pristup koji će na najbolji način predstaviti proizvod ili uslugu koju kompanija za koju radite nudi.

2. Web dizajner

Teško je danas pronaći kompaniju koja teži da uspešno posluje a da nema svoju online prezentaciju. Dakle, za one koji umeju da dizajniraju i sređuju sajtove – posla ima napretek. Kada je sajt funkcionalan i pristupačan, veća je šansa da će korisnik na njemu provesti više vremena i na kraju odlučiti da kupi ponuđeni proizvod ili uslugu.

Za samo 12 meseci možete steći znanja i veštine koje poseduju uspešni web dizajneri i na taj način obezbediti sebi siguran izvor zarade, a da pritom svoj posao ne obavljete iz kancelarije.

3. Stručnjak za društvene mreže

Iskoristite vreme koje već provodite surfujući po netu
Iskoristite vreme koje već provodite surfujući po netu Foto: Promo

Provodite mnogo vremena na internetu, a veliki deo tog vremena ode na surfovanje po društvenim mrežama. Zašto to vreme ne biste iskoristili da od toga dobro i zaradite? Steknite znanja koja su potrebna da biste postali uspešan community menadžer i od kuće za druge vodite njihove naloge na društvenim mrežama, odgovarajte na pitanja korisnika i vodite računa o imidžu poslodavca.

Community menadžeri su ti koji pomažu da se određeni biznis razvije, povećavajući krug klijenata, i koji znaju pomoću kojih metoda da kreiraju zanimljiv sadržaj koji će izazvati najviše interakcija.

4. Virtuelni asistent

Ovaj posao postaje sve popularniji. Kompanije sve češće zapošljavaju spoljne saradnike koji će za njih da obavljaju administrativne poslove. Virtuelni asistenti odgovaraju na mejlove, komuniciraju sa klijentima, prave rasporede, vode evidenciju posla, rade one poslove za koje su potrebni internet konekcija, ljubaznost u ophođenju i dobra organizovanost.

Ako mislite da sve to posedujete, potražite neki takav posao i obezbedite sebi zaradu radom od kuće.

Video-forma preuzima prevlast
Video-forma preuzima prevlast Foto: Promo

5. Kreator video-klipova

Video kao forma izražavanja i oglašavanja polako preuzima prevlast u svim kanalima komunikacije, što možete i videti gde god se okrenete: na društvenim mrežama, onlajn magazinima, vlogovima itd. Sve se danas snima, pa je kreiranje kvalitetnog i zanimljivog video-materijala jedno od najtraženijih i najplaćenijih poslova.

Video-produkcija zahteva poznavanje savremenih metoda snimanja i montaže, a do profesionalnog nivoa znanja možete stići i za nekoliko meseci. Ovakav angažman često zahteva i putovanja, te je je idealan za avanturiste koji ne vole konstantno da borave na istom mestu.

Internet poslovanje je već postalo sadašnjost, ali i u budućnosti će samo doživljavati ekspanziju. Steknite znanja i veštine koje ćete moći dobro da naplatite, ali i sertifikate koji su međunarodno priznati. Bilo da živite u Sarajevu, Šapcu, Sremskoj Mitrovici, ili bilo gde u regionu, obuke su vam dostupne online.

Napravite značajan korak napred za karijeru i postanite gospodar sopstvenog vremena. Izaberite radno okruženje koje želite i uživajte u plodovima svog rada.

Blic žena

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime