Uskršnja čarolija: Napravite kristalno jaje i šarmirajte goste

0

Uskrs se oduvek smatra jednim od najkreativnijih praznika, a pogađate – deca mu se najviše raduju: bojenje jaja, kucanje jajima i taj zarazni smeh kada pobedite u nezvaničnom takmičenju. Porodica je na okupu, trpeza je bogata, a žuti narcisi na stolu potvrđuju da je proleće stiglo u vaš grad.

Lepota Uskrsa je i u sećanjima na detinjstvo i na dane kada ste sa bakom ili mamom farbali jaja i nestrpljivo čekali tu svečanu nedelju da se lepo obučete i odete u goste familiji ili prijateljima. I tada, kad ste vi bili mali, nije bilo interneta, ni raznih boja i tehnika kojima su se jaja ukrašavala. Bilo je samo mašte, ljubavi, lukovice i trava.

Domaćice verne tradiciji i danas farbaju jaja tom „drevnom“ tehnikom, često je dopunjujući savremenim stilovima.

Možete da izaberete dekupaž, ili da izaberete neki lep listić, stavite ga u čarapu i spustite u boju. Možete da koristite parče svile u koje ćete jaje umotati i tako ga kuvati, a možete i da pustite klince da voštanim ili vodenim bojama osmisle šare i ukrase jaja po svojoj meri.

Koju god tehniku da koristite, nije važno da budete „u trendu“, već da ste sa mnogo ljubavi, radosti i zabave pretvorili dan farbanja jaja u najlepši prolećni dan.

Napravite kristalno jaje
Napravite kristalno jaje Foto: Promo

Jedna od neobičnih tehnika je i izrada „kristalnih“ jaja. Ne, ne morate da kupujete nikakve kristale, ni šljokice, dovoljno je da posegnete za teglom punom šećera. Prvo ofarbajte jaja u boje koje želite i tako vruće ih premažite uljem da sijaju. Zatim viljuškom dobro „ulupajte“ belance u koje ćete dodavati kašiku po kašiku Sunoko šećera. Posle svakog dodavanja šećera, smesu dobro izmešajte varjačom.

Kada to završite, ofarbana jaja možete uvaljati u šećernu smesu, možete ih iscrtati tom smesom, ili, jednostavno, samo sveže ofarbana jaja uvaljajte u Sunoko šećer i dobićete efekat kristala.

I sad, pošto ste obavili „estetski“ deo posla, red je da uskršnji ručak začinite božanstvenim desertom koji će vaši gosti dugo čuvati u sećanju i na nepcima. A zašto da ne, možete i sa njima podeliti ovaj super recept za Sunoko uskršnje keksiće!

Sa uskršnjim zekama vaša trpeza će izgledati veselo, a gosti će sigurno biti oduševljeni šarmantnim kristalnim jajima koja odlično možete da uklopite u recimo, lepu kristalnu činiju.

Blic žena

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime