NASEROVE VOJNIКE UКOPAVAJU КAO „ŽRTVE GENOCIDA“: Registar boraca tzv. Armije BiH razotkriva podvale u Srebrenici

0

Posmrtni ostaci 50 žrtava bosanskih muslimana iz proteklog rata u Bosni spremni su za ukop 11. jula ove godine u Potočarima, a „Novosti“ otkrivaju da su bar 38 od njih 50 bili borci tzv. Armije BiH.

Naime, uvidom u Registar boraca tzv. Armije BiH može se videti da je ogromna većina od 50 poginulih bosanskih muslimana koji će biti pokopani u Potočarima bila u toj zloglasnoj vojsci čiji su pripadnici počinili stravične zločine nad Srbima u Podrinju za vreme građanskog rata u BiH.

Na navedenom spisku koji su objavili mediji iz FBiH (koji navode da se radi o „žrtvama genocida) se može videti da su svi poginuli bili vojno sposobni muškarci.

Nijedna žena i nijedno dete se ne nalazi na spisku od 50 poginulih koji će biti ukopani u Potočarima.

Jedan od poginulih koji se ne nalazi na spisku boraca je Elvir (Hasana) Muminović, ali je on prema kazivanju njegovog brata Almira (koji se ostao u Potočarima i preživeo) krenuo u proboj kroz šumu.

Zločin bez kazne nad Srbima srednjeg Podrinja
Podsećamo, porodice ubijenih Srba iz tog kraja su uz regionalni put Bratunac – Potočari postavili fotografije 3.267 srpskih civila i vojnika iz srednjeg Podrinja ubijenih i poginulih u proteklom građanskom ratu u BiH.

Fotografije su postavili članovi porodica poginulih s ciljem da se ukaže da su na ovom području stradali i Srbi i da su nad njima počinjeni mnogi zločini za koje niko nije odgovarao.

Novosti,  https://prst.rs/naserove-vojni%d0%bae-u%d0%baopavaju-%d0%baao-zrtve-genocida-registar-boraca-tzv-armije-bih-razotkriva-podvale-u-srebrenici/

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime