TATA, NE MOGU DA IZDRŽIM, VIŠE SE NEĆEMO VIDETI Otac đaka iz Trstenika otkrio šta je prethodilo pokušaju samoubistva!

0

Policajac je spasao mog sina. Mislio sam da je mrtav. Nisam znao šta mi se dogodilo, rekao je otac

Sinoć smo sedeli i gledali televiziju kad se na nekom kanalu ponovo pokrenula priča iz škole. Suze su krenule da mu se slivaju niz lice, a u sledećem trenutku mu je stigla neka preteća poruka, odnosno slika, da će ga tužilac i još neki čovek goniti dokle god ga ne osude. Bukvalno je promenio boju na licu, bacio telefon i potrčao niz stepenice – kaže otac đaka (17), koji je izmakao stolicu nastavnici u školi u Trsteniku

Đak, koji je izmakao stolicu profesorki 9. novembra u Tehničkoj školi u Trsteniku i kog procesuira Više javno tužilaštvo u Kruševcu zbog teškog incidenta i za koga je direktor ranije doneo predlog o isključenju iz škole, pokušao je da izvrši samoubistvo noćas, kako tvrdi njegov otac, a upravo je i on obavestio policiju o tome.

– Potrčao sam za njim, ali ga nisam stigao. Došao je do kapije u dvorištu, okrenuo se ka meni i rekao: „Tata, ja ovaj pritisak ne mogu da izdržim. Više se nećemo videti“, i otrčao ka njivama, u mrak – kaže otac.

Izuzetno potresen, sagovornik navodi i da je sina jurio, ali da je on nestao u mraku.

– Vratio sam se kući, razmišljao koga da zovem, šta da radim, kada sam čuo dečju dreku i vrisak iz njiva. Potrčao sam tamo i video sina. Oduzeo sam se, nisam znao šta da radim. Odmah sam pozvao policiju i Hitnu pomoć, koji su čini mi se u sekund stigli. Policajac ga je spasao. Mislio sam da je mrtav, nisam znao šta mi se dogodilo – plačući navodi otac.

Kako dodaje sagovornik, trenutno ide ka bolnici kako bi saznao u kom mu je stanju sin.

– Idem da vidim da li je živ i u kom je stanju jer iz bolnice nisu želeli da podele sa mnom nikakvu informaciju kao roditelju, verujte mi da je to strašno. Moj sin je od ranije bolestan, danima je trpeo preteće poruke i pritisak, i to ga je navelo da uradi ovo što je uradio – navodi otac.
Kako dodaje sagovornik, samohrani je roditelj osmoro dece od kako im je majka Svetlana poginula 2008. godine.

– Pre nepunih mesec dana smo obeležavali godišnjicu smrti supruge. To je nesreća u kojoj je na auto-putu kod Smedereva teretni kamion grčkih registracija udario otpozadi u naše vozilo. Tada mi je teže povređena ćerka, a lakše dvojica sinova. Nakon prevrtanja, pokojna žena mi je zadobila teške povrede glave i odveli su je u bolnicu, bila je u osmom mesecu trudnoće. Porodili su je, a posle toga je prevezli u Urgentni centar u Beogradu gde je preminula – navodi on.

Sagovornik dodaje i da je njegova ćerka nedavno pronašla razne uznemirujuće poruke kod brata u telefonu.

– Ne daj Bože šta mu je sestra sve pronašla u telefonu, koje uvrede i pretnje. Imao je traume od kada je video majku u sanduku, pio je i lekove. Sahraniće me, bolje da sam poginuo nego da ovakav život živim – zaključuje uznemireno sagovornik.

Slučaj nasilja nad profesorkom u Trsteniku, od strane učenika među kojima je bio i on, uznemirio je javnost u Srbiji. Učenici su profesorku maltretirali, da bi joj u jednom trenutku izmakli stolicu, nakon čega je ona pala na pod.
Snimak nasilja objavljen je na društvenim mrežama nekoliko dana posle događaja, a javnosti, među kojima su i brojni prosvetni radnici, zatražili su adekvatne kazne za nasilnike. Pokrenut je postupak, a donet je i predlog da učenici budu isključeni iz škole.

Među pomenutim učenicima bio je i ovaj dečak, a njegov otac je nakon incidenta dostavio školi izveštaj o psihičkom stanju sina.

– Direktor nas je informisao da je roditelj doneo nekakvu lekarsku dokumentaciju u kojoj piše da dete ima psihičkih problema zbog pretrpljene traume iz detinjstva. Ali, nismo imali uvid šta je u njoj tačno pisalo – rekao je ranije jedan od zaposlenih u Tehničkoj školi u Trsteniku.

IZVOR: ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime