OVO JE SIN POKOJNOG BATE ŽIVOJINOVIĆA! Imao je 13 godina zabranu ulaska u Srbiju, a evo kako izgleda! /foto/

0

Pre pet i po godina napustio nas je legendarni Velimir Bata Živojinović a koliko je ostavio dubok trag na ovdašnju glumačku i javnu scenu generalno najbolje govori to da se i danas sa velikim interesovanjem piše i čita o njegovom životu i njegovoj porodici.

Poznato je da je imao sina Miljka (60) i ćerku Jelenu (57), a oni su o popularnom ocu uvek govorili s mnogo ljubavi. Njegov naslednik Miljko, ipak, ne može da zaboravi situaciju kada je njegov otac bio na samrti, a on nije mogao da uđe u Srbiju kako bi ga posetio jer je za njim bila raspisana poternica zbog slučaja koji sudski nikada nije rešen.

On je tada dao intervju za „Story“ i veoma otvoreno i emotivno govorio o svom ocu.

Bata je zaista bio redak čovek, u svakom pogledu. Brižan otac i deda, nežan suprug, odgovoran domaćin. Porodica mu je uvek bila na prvom mestu i pored ogromnog rada i stotine ostvarenih filmskih i televizijskih uloga. Njegove reči, pogled i toplina kojom zrači su nam uvek davali snagu za sve napore i probleme sa kojima smo se susretali – rekao je svojevremeno Miljko koji naročito žali što je mnogo toga propustio sa svojim ocem.

– Ceo jedan život smo proveli odvojeno, i to u najvažnijim, najzrelijim godinama. Za puno toga smo ostali uskraćeni, za mnoge slave, zajedničke proslave rođendana i sve one mirne trenutke kada otac i sin uživaju jedan u drugom. Porodični album ostao je prazan, mnogi važni momenti su propušteni. To niko nikada ne može da nam vrati – pričao je Miljko.

Osvrnuo se i na njegovu majku Lulu koja je takođe preminula pre dve godine.

– Svi naši uspesi su neraskidivo vezani za nju. Počev od Bate do unuka. Ne poznajem ni jednu drugu ženu koja je tako suštinski privržena svom čoveku, sa svim njegovim vrlinama i manama, i to celog života. Oni su zaista ljudi iz nekog drugog vremena. Znate, lako je biti hrabar, pozitivan i vredan nedelju dana, mesec dana. Ali, ona se skoro deset godina borila uz oca sa najtežim i najdelikatnijim zdravstvenim problemima. Ona je naš heroj – rekao je tada Miljko.

Posle dugih trinaest godina zabrane ulaska u Srbiju, a tokom kojih je boravio u Parizu, Miljko Živojinović je ove godine konačno posetio svoju zemlju, što je za njega bilo veoma emotivno.

Informer

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime