UKRAJNSKI GRADOVI ZASUTI BOMBAMA! Rusi upotrebili BRUTALNO oružje pa pogodili 40 NASELJA

0

U protekla 24 sata ruske rakete pogodile su više od 40 naselja, a ukrajinsko ratno vazduhoplovstvo izvelo je 32 napada na 25 ruskih ciljeva.

Ruske rakete gađale su više od 40 ukrajinskih gradova i naselja, rekli su zvaničnici u četvrtak, nakon što je Generalna skupština UN u rezoluciji nazvala moskovsku aneksiju ukrajinskih teritorija „ilegalnom“, a saveznici Ukrajine obećali su veću pomoć. Rusija je ponovila svoj stav da je Zapad, pomažući Ukrajini, pokazao da je „direktna strana u sukobu“ i upozorila da bi prijem Ukrajine u NATO mogao da izazove treći svetski rat.

„Kijev je svestan da bi takav korak značio izvesnu eskalaciju do trećeg svetskog rata“, rekao je u četvrtak zamenik sekretara Saveta bezbednosti Ruske Federacije Aleksandar Venediktov za državnu novinsku agenciju TASS. Ruske rakete su u protekla 24 sata pogodile više od 40 naselja, a ukrajinsko vazduhoplovstvo izvelo je 32 napada na 25 ruskih ciljeva, saopštio je Generalštab Oružanih snaga Ukrajine. Gradonačelnik lučkog grada Mikolajva Oleksandr Senkevič rekao je u objavi na društvenim mrežama da je južni grad „masovno granatiran“.

„Pogođena je petospratnica, dva gornja sprata su potpuno uništena, ostatak je pod ruševinama. Spasioci rade na licu mesta“, rekao je on.Rusija je takođe gađala naselje u regionu glavnog grada Ukrajine Kijeva koristeći eksplozivne bespilotne letelice rano u četvrtak, saopštila je regionalna administracija preko aplikacije za razmenu poruka Telegram. Guverner Kijevske oblasti Aleksij Kuleba rekao je na osnovu preliminarnih informacija da je napade izazvalo zalutalo oružje iranske proizvodnje, poznato kao „dronovi kamikaze“.

Dronovi su pogodili objekte ključne infrastrukture, rekao je Kirilo Timošenko, zamenik šefa kabineta predsednika Volodimira Zelenskog. Rakete su pogodile više od 30 višespratnica i privatnih kuća, gasovoda i dalekovoda u gradu Nikopolju u Dnjepropetrovskoj oblasti, a više od 2.000 porodica ostalo je bez struje, napisao je guverner Dnjepropetrovska Valentin Rezničenko na Telegramu. Rojters nije mogao odmah da proveri izveštaje.

(MONDO)

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime