Koje su idealne pločice za kupatilo?

0

Prilikom uređenja prostora kao što je kupatilo, mnogi ni ne obraćaju puno pažnje. Više se fokusiraju na delove kao što su dnevna soba ili kuhinja jer tu mogu mnogo više da eksperimentišu sa bojama i dezenima.

Ipak, većina dizajnera se slaže sa tim da i kupatilo treba imati na umu u toku renoviranja stana i od njega napraviti kutak u kojem ćemo se opuštati nakon dolaska sa posla. Osobe kojima je komfor na prvom mestu i hedonisti su po prirodi, važno je da im svaki deo stana bude prilagođen potrebama. Pa tako, ima onih koji ne štede novac za kupovinu hirdomasažnih kada, kvalitetne sanitarije i ostalog kupatilskog nameštaja.

U tekstu prioritet dajemo odabiru savršenih pločica za svako kupatilo. U njemu ćete saznati koje pločice se danas najviše traže na tržištu.

Kada kažemo pločice za kupatilo cena varira u zavisnosti od materijala

Bilo da se radi o podnim ili zidnim pločicama, ponuda je zaista ogromna, pa se tako možete opredeliti i za one jeftinije nešto slabijeg kvaliteta, ali i za veoma skupe vrhunskog kvaliteta i dizajna. Ako se za trenutak fokusiramo na zidne pločice za kupatilo cena zavisi od materijala od kog su napravljene, debljine pločica ali i od toga da li se radi o nekom poznatom uvoznom ili domaćem proizvođaču.

Keramičke pločice su najpopularnije

Definitivno najveću popularnost prilikom odabira pločica za kupatilo imaju one izrađene od keramike. Reč je o čvrstom i otpornom materijalu na paru i kondenzaciju koja je svakodnevna pojava u svim kupatilima. Neretko se dešava da kupci kada posete neki salon keramike budu zbunjeni širokom ponudom. Ipak, postoje određena pravila kojih se svaki kupac treba pridržavati kako ne bi napravio grešku pri kupovini. Pa tako, ako je reč o kupatilima manje kvadrature, idealne su pločice dimenzija 30×60 ili 60×60 a danas su vrlo popularne one sa mozaikom.

Zatim, dizajneri savetuju da se nikako ne kombinuje više od dve boje pločica pa tako jedan model neka vam bude prilagođen potrebama podnih, a drugi model za lepljenje zida u kupatilu.

Keramičke pločice danas možete pronaći u mat, sjajnoj ili polusjajnoj varijanti. Sjajne nikako ne treba birati za pod zbog klizanja. U ovom slučaju bolje je izabrati mat i hrapaviju vrstu.

Kakve keramičke pločice su u trendu ove godine?

Ako pratite modu i gledate da vam sav nameštaj u stanu bude savremen i kvalitetan onda nikako ne biste smeli da zanemarite keramičke pločice koje su i ove godine u trendu. Najviše se kupuju one sa imitacijom drveta, naročito ako govorimo o podnim pločicama. Na taj način stiče se utisak kao da u kupatilu imate brodski pod ili parket.

Takođe, sve popularnija je kupovina manjih keramičkih pločica raznoraznih šara čime se dobija savremen i unikatan izgled.

Možete da eksperimentišete sa dimenzijama pločica

Za kupatilo ne morate odabrati samo jednu vrstu pločica. Kombinovanje pločica iste teksture ali različitih dimenzija učiniće vaše kupatilo neobičnim i drugačijim od drugih.

Ukoliko vam sve ove izgleda konfuzno i niste sigurni koji model bi bio savršen za vaše kupatilo, uvek je bolje konsultovati se sa nekim arhitektom ili dizajnerom.

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime