POZNATO KO JE GLAVNI KRIVAC ZA NOVAKOVU SITUACIJU: Bilo je dovoljno vremena da ne dođe do problema

0
Foto: EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

Ministar Greg Hant poslao je mejl u novembru izvršnom direktoru Australijan opena Krejgu Tajliju i upozorio ga na jedan detalj

Britanski Dejli Mejl objavio je detalje iz pisma koje je federalni ministar zdravlja Austalije poslao Teniskom savezu i organizatorima Australijan opena.

U mejlu se navodi da ako je teniser preležao koronavirus, da to nije dovoljno za medicinsko izuzeće. Britanci navode da je to glavni problem zašto Novak Đoković nije mogao da uđe u Australiju.

Ministar Greg Hant poslao je mejl u novembru izvršnom direktoru Australijan opena Krejgu Tajliju i upozorio ga na ovaj detalj.

– Pogranične snage Australije savetuju ljude da budu potpuno vakcinisani, kao što preporučuje ATAGI (nacionalno telo za vakcine) kako bi mogli da uđu u zemlju slobodno i bez karantina. Što se tiče vašeg konkretnog pitanja, mogu da potvrdim da osobe koje su imale koronu u proteklih šest meseci i žele da dođu u Australiju sa drugih kontinenata, ali nisu primili dve doze u našoj zemlji odobrene vakcine, neće se smatrati potpuno vakcinisanim – upozorio je Hant Tajlija još pre dva meseca.

Australijan open je tako imao vremena da upozori Đokovića i ostale tenisere koji bi tražili medicinsko izuzeće. Kreg Tajli to nije učinio i direktni je krivac za sve što se sada dešava Đokoviću, navodi Dejli Mejl.

Oni kažu da je Đoković bio ubeđen da će potvrda da je imao koronu u proteklih šest meseci biti dovoljna da uđe u Australiju bez vakcine. To se nije desilo i sada je u karantinu i preti mu deportacija.

Espreso

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime