TRENUTAK KADA JE IZBIO HAOS U SABORU: To reci Milanoviću, kukavico jedna!

0

Uz optužbe, uvrede i povišene tonove na rubu fizičkog incidenta Hrvatski sabor izmenio je u sredu Zakon o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

Žestoki sukob zastupnika „Mosta“ i „Možemo“ kulminirao je sukobom Mostovaca i Peđe Grbina (SDP) koji ih je prozvao da parazitiraju.

„Parazitima pružam ruku saradnje, izađite za govornicu i pozovite građane da se vakcinišu, pa ćemo ih i mi pozvati da podrže referendum, sram vas bilo!’, vikao je Grbin.

„To reci Milanoviću, kukavico jedna, lepi si pevao Tompsonove Čavoglave”, vikali su mu Nikola Grmoja i Miro Bulj.

„Da mi parazitiramo na smrti, to je ispod svakog nivoa, iznesite me napolje”, vikala je Marija Selak Raspudić.

Nino Raspudić iz svoje klupe došao je potom ispred Grbina i nešto mu govorio, priključili su mu se Bulj i Marin Miletić, ali se nije čulo što su mu govorili.

„Zgrožen sam ovakvim ponašanjem i raspravom pojedinaca koji se bore za ljudska prava a tukli bi se usred Sabora”, izjavio je Krešo Beljak (HSS) .

HDZ-ovcima je poručio da i oni snose deo odgovornosti i pitao ih zašto su se bojali izglasavanja zakona dvotrećinskom većinom.

„Nakon ovakvih scena nisam siguran šta se sve može još dogoditi, molim razgovarajte s ljudima bez obzira na političku opredeljenost“, poručio je poslanicima vladajuće većine Beljak.

Most se žestoko sukobio i sa zastupnicama „Možemo“

„Vi ste političke kukavice i HDZ u starkama”, uzvratili su Selak Raspudić i Grmoja Sandri Benčić koja je „Most“ opisala kao ekstremiste.

„Suočeni smo s dva ekstrema – jedan je ovo što govori Bulj i njegovi kolege koji se protive vakcinaciji, a s druge strane je HDZ koji odbija da primeni 17.član Ustava koji se odnosi na vanredno stanje”, rekla je Benčić.

„Ovo je jedan od najsramotnijih dana u Saboru“, izjavila je Selak Raspudić, a sa njom se saglasio Davor Dretar (DP).

„Došao sam u u Sabor s postoperativnog lečenja kroz kordon policije koja vas štiti od hrvatskog naroda, neka vas bude sram” rekao je Dretar očito ciljajući na saborsku većinu i protest na Markovom trgu.

Pupovac nazvao Mostovce „šegrtima smrti“

Mostovci su se sukobili i s Miloradom Pupovcem koji ih je prozvao da su „šegrti smrti”.

„Šta da vam kažem, mene ne zanimaju HDZ-ovi šegrti koji parazitiraju na epidemiji“, uzvratio mu je Božo Petrov.

„Vi niste šegrti ni ovoga ni onoga nego šegrti smrti“, rekao je Pupovac koji kao i drugi zastupnici dobio tri opomene i oduzeto mu je pravo govora.

„Korona profiteri i prodavaci magle“

O incidentu se na Tviteru oglasio SDP.

„Danas smo bili svedoci sramotnom ponašanju zastupnika Mosta. Pokušaj fizičkog razračunavanja s političkim neistomišljenicima, čini se, nije im nepoznanica. Jadno i bedno. Ovakvom uličnom ponašanju tih korona profitera i prodavaca magle nije mesto u Hrvatskom saboru, napisali su.

„Most je danas prešao sve granice razumnog ponašanja. Ponašati se u Hrvatskom saboru poput uličara nije dostojno jedne političke opcije. Ovo je sramota i potvrda kako najjeftiniji populizam uskraćuje mesto razumu, komentirala je Mirela Ahmetović na Tviteru.

Naslovna

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime