VIKTOR ORBAN PRETNJA ZA VAŠINGTON Zašto je mađarski lider na udaru?

0

Mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto rekao je u četvrtak Takeru Karlsonu da veruje da „patriotska politika zasnovana na hrišćanstvu” predstavlja pretnju onima u Vašingtonu koji nastoje da promovišu liberalizam kao jedinu uspešnu ideologiju.

Mala država usred centralne Evrope nema mornaricu, nema nuklearno oružje i može se pohvaliti manjim BDP od državnog Njujorka . Ali je mađarski premijer Viktor Orban meta za lidere u Vašingtonu, piše Foks njuz.

„Mislim da nas mrze zato što vodimo patriotsku politiku zasnovanu na hrišćanstvu. Naš cilj je da ostvarimo nacionalni interes“, rekao je Sijarto Takeru Karlsonu u sredu.

„Mi smo konzervativni, a u međuvremenu smo uspešni. Dakle, u suštini, naše postojanje je opasnost za njih, jer ono što oni kažu je da je jedini način da imate progresivan, uspešan politički sistem da morate da budete ekstremno liberalni. i naše postojanje jasno pokazuje da to nije jedini način da budete progresivni, da budete uspešni, da ispunite interese svoje nacije“.

Taker Karlson je rekao da američki politički establišment Mađarku i Orbana smatraju većom pretnjom od Kine.

– Pokušaće da se umešaju u vaše izbore – upozorio je voditelj.

ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime