Dodik odgovorio Izetbegoviću! Ovaj odgovor će se dugo prepričavati

0

Dodik je rekao da je prizivanje sankcija od predsednika raspale SDA ustvari samo još jedan dokaz da politički predstavnici muslimani ne žele dijalog niti bilo kakav dogovor, već unitarnu muslimansku državu u BiH

Srpski član Predsedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je Srni da nema tih sankcija koje će sprečiti dostojanstvo slobodnog Srbina koje zahteva da nacija kojoj pripada bude slobodna, svoja na svome u pravedno uređenoj zajednici, ali ne na štetu bilo kojeg naroda.

Na pitanje Srne da prokomentariše izjavu Bakira Izetbegovića u kojoj priziva, kako kaže, efikasnije sankcije protiv njega, Dodik je rekao da je prizivanje sankcija od predsednika raspale SDA ustvari samo još jedan dokaz da politički predstavnici muslimani ne žele dijalog niti bilo kakav dogovor, već unitarnu muslimansku državu u BiH.

„Ne znam kakve on sankcije meni priželjkuje i za šta, niti me zanima, ali vjerujem da mu je glavni problem što mi je narod na izborima dao najveće povjerenje. Na njegovu žalost, nisam podoban Srbin i njegov sagovornik u stvaranju muslimanske države, niti radim po diktatu zapadno-bošnjačke koalicije, već sam legitimni predstavnik srpskog naroda koji se bori za poštivanje Dejtonskog mirovnog sporazuma i Ustava,“ istakao je Dodik.

On je poručio da dok je njega i SNSD-a nikada neće izdati interese srpskog naroda i Republike Srpske koja je nastala u miru, očuvana u ratu i priznata u Dejtonu.

„Ja se borim za poštivanje Ustava i onoga što je potpisano u Dejtonu, a ne za BiH u kojoj će dva naroda biti majorizovana od trećeg – muslimanskog. BiH je sastavljena od dva ravnopravna entiteta i tri konstitutivna naroda i ako zbog poštovanja te činjenice Bakir Izetbegović priziva meni sankcije to govori o njemu i kakvu BiH želi, a ne o meni,“ konstatovao je Dodik, prenosi RTRS.

Izvor: region.alo

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime