Kfor se povlači sa KiM!? OGLASILA SE RUSIJA I POSLALA JASNU PORUKU SVIMA

0

Ne odlučuje samo jedna država o povlačenju Kfora sa Kosova, to je kolektivna odluka, poručila je portparola Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

Šešelj naciji saopštio katastrofalne vesti

„Postoje određene strukture koje daju punomoćja i šalju misije u regione. To se ne dešava spontano, strane to usaglašavaju. U okviru tih struktura, mehanizama se razgovara, donose odluke, to nije odluka jedne države, već se donosi kolektivno, u skladu sa međunarodnim pravom. U tom okviru i treba razgovarati o ovim pitanjima“, prokomentarisala je Zaharova, mogućnost odlaska Kfora sa Kosova koju je ranije danas pomenuo predsednik Aleksandar Vučić.

Tokom konferencije ona se osvrnula i na nedavnu posetu ministra inostranih poslova Hrvatske Gordana Grlića Radmana Priština i njegovu izjavu da Hrvatska namerava da otvori vojnu bazu na Kosmetu.

„Nisu nam poznati planovi hrvatske strane o otvaranju vojne baze. Što se tiče stranog vojnog prisustva u pokrajini, prema Rezoluciji 1244 SB UN, tu funkciju obavlja jedino Kfor“, saopštila je Zaharova.
Govoreći o učestalim napadima na srpske crkve na KiM, ona je istakla da su međunarodne misije na Kosmetu „obavezne da preduzimaju mere za osiguranje bezbednosti verskih objekata i vernika. I Rusija uporno poziva na to“.

Ona je najoštrije osudila nasilje, kako je rekla, radikalnih Albanaca koje godinama traje, a čija su meta Srbi i pravoslavne svetinje.

„To najbolje pokazuje neodrživost kosovske kvazidržavnosti i dokazuje da je ovaj region pretvoren u kriminalnu crnu rupu na karti Evrope“, zaključila je portparolka ruskog MIP-a.

SPUTNJIK

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime