NE SMETA MU SCENARIO U KOJEM SU NEMANJIĆI ULIČARI I PIJANICE, A SMETA MU SCENARIO ZA KOŠARE – kako verovati Balši Đogu?!

0

Snimanje filma Košare je prekinuto zbog nesuglasica na relaciji režisera Balša Đoga i produkcije(Nemanje Mićića i Vladana Anđelkovića). Prema navodima medija i postovanju na Facebook režisera Balša Đoge nesuglasice su se pojavile navodno zbog menjanja scenarija. Balša je optužio produkciju da želi da zbrza snimanje filma, dok je produkcija to negirala. Produkcija se na kraju razišla sa Balšom te će se snimanje filma nastaviti sa novim režiserom a profit od filma donirati ratnim veteranima borcima sa Košara i njihovim porodicama.

Balša danas igra na kartu fijaska serije „Nemanjići“ te dobija masovnu podršku na Facebook od svojih pratilaca koji smatraju njegovu borbu za doslednost u držanju prvobitnog scenarija pravednom. Međutim isti Balša uporno prećutkuje svojim pratiocima kako je baš on jedan od članova Programskog saveta RTS koji je podržao režisera serije „Nemanjići“.

Svi se sećamo serije „Nemanjići“ i kako se neslavno završilo njeno emitovanje. Šale na račun ove serije na društvenim mrežama ne jenjavanju ni do danas. Pobuna publike na društvenim mrežama, od čijih novaca je finansiran ovaj preskupi fijasko, dovela je do obustavljanja snimnja drugog dela serije a nakon jednog emitovanja na RTS više nikome ne pada na pamet da ovu seriju ponovo vrati na male ekrane.

Balša kao član programskog saveta RTS je podržao režisera serije u kojoj su Nemanjići prikazani kao pijanice i uličari, a ne kao vladari. Podržao je snimanje serije u kojoj se Rastko Nemanjić zamonasio ispod freske Svetog Save. To ne samo da stavlja sumnju na Balšinu relevantnost kao reditelja, već i na njegove ideološke stavove iza kojih se zaklanja navodeći razloge zašto je napustio projekat Košare.

A evo kako je Balša reagovao tada kada je doveden u pitanje kvalitet serije „Nemanjići“:

Sastanak Programskog saveta RTS-a u vezi sa serijom Nemanjici nikada nije odrzan. Poslat nam je jedan za praksu naseg…

Posted by Balsa Djogo on Недеља, 14. јануар 2018.

Iz mejl prepiske sa članovima Programskog saveta RTS jasno se vidi da se Balša stavio na stranu režisera serije „Nemanjići“ Marka Marinkovića, za koga kaže da je sjajan profesionalac i da ume da odabere ljude koji će mu pomoći da dobije reprezentativan rezultat.

Balša je takođe negativno reagovao na „curenje“ informacija iz RTS o seriji „Nemanjići“ koji je preneo FoNet i objavio N1.

Balši dakle nije problem u samoj seriji, koja će ostati upamćena u domaćoj kinematografiji kao najskuplja i najgora ikad, već u izveštavanju novinara. To je na kraju krajeva potvrdio i svojim pisanjem na Facebook.

Za sve su krivi „zli“ novinari a ne njegov kolega režiser koji „je sjajan profesionalac i ume da odabere ljude koji će mu pomoći da dobije reprezentativan rezultat“. Imajući u vidu ovakav odnos Balšin prema seriji „Nemanjići“ postavlja se pitanje da li je njegova današnja „pobuna“ protiv produkcije zaista bila inspirisana pravdenim pobudama, možda i katarzom zbog podrške katastrofalnoj seriji „Nemanjići“ ili su u pitanju neki drugi motivi?

Balšina pobuna na društvenim mrežama je predstavljena kao patriotski gest režisera koji navodno želi da se verno prikaže srpska epopeja bitke na Košarama, čemu je i on sam doprineo svojim postovanjem na Facebook, pozivajući se na ratne veterane i njihova svedočanstva.

Problem je, međutim, kako poverovati Balši da to zaista želi ako mu Nemanjići koji su rodonačelnici srpske državnosti i identiteta i najznačajnije istorijske ličnosti u nas, nisu predstavljali isti prioritet?

D.T.

Novi Centar

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime