POGLEDAJTE SNIMAK SUKOBA RUSKOG DRONA KAMIKAZE PROTIV UKRAJINSKOG MIG-29! Rakete zapalile nebo iznad Vinice! (VIDEO)

0

Društvenim mrežama se širi snimak sukoba ukrajinskog MIG-29 aviona i ruskog drona-kamikaze iznad Vinice!

PROČITAJTE I:

UKRAJNSKI GRADOVI ZASUTI BOMBAMA! Rusi upotrebili BRUTALNO oružje pa pogodili 40 NASELJA

Na društvenim mrežama se pojavio snimak sukoba ukrajinskog aviona MIG-29 sa ruskim dronom-kamikazom „Šehid-136“. Sukob se odigrao na nebu iznad mesta koje se zove Vinice. Kao pobednik je navodno izašao dron koji je pokazao da je moćnija letelica (bespilotna) od ukrajinskog lovca MIG-29.

Snimak se pojavio u sredu uveče na društvenoj mreži „Tviter“. Gubitak aviona je potvrdila i Komanda ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva. Ukrajinski MIG-29 je bio poslat sa zadatkom da presretne krstareće rakete i dron-kamikazu. Prvi je lansirao raketu vazduh-vazduh MIG-29 na dron-kamikazu. Ruski izvori nisu potvrdili da li je dron oboren ili nije, dok je ukrajinska strana navela da se avion srušio, a pilot je uspeo da se katapultira. Ukrajinci su izdali i kratko saopštenje o ovom slučaju.

„Na dan 12. oktobra oko 12 čas kod Vinice susret je doživela jedna od brigada taktičke avijacije vazduhoplovstva. Pilot se uspešno katapultirao i dobro se oseća. Bio je na borbenom zadatku uništavanja neprijateljskih dronova Šahid-136 iznad Vinice. Tog dana pilot je već uništio pet Šahid dronova: tri na jugu Ukrajine i dva nad Vinicom, a dan ranije su oborene i dve krstareće rakete prilikog masovnog granatiranja. Iz tehničkih razloga, pilot je počeo da gubi kontrolu nad letelicom, ali je uspeo da odleti van Vinice i da se katapultira. Uzroci pada se utvrđuju“, stoji u saopštenju komande ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva.

(MONDO)

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime