PUTIN KRIJE SNAŽNO ORUŽJE! EVROPA I SAD U STRAHU DA GA NE UPOTREBI (VIDEO)

0
Foto: Screenshot Youtube

Udarne grupe NATO-a su u opasnosti zbog „Putinovog superoružja“. O tome piše Jake Epštajn, analitičar „Business Insidera“.

Prve informacije o „Posejdonu“ počele su da se pojavljuju 2015. godine, ali Rusija nije žurila da zvanično objavi ovaj projekat. Tek 2018. Putin je najavio stvaranje torpeda, a godinu dana kasnije pojavio se snimak njegovog testiranja.

– Posejdon je jedno od šest „superoružja -ruskog predsednika Vladimira Putina“, navodi autor.

Analitičar naglašava da „Posejdon“ ima neograničen domet, postiže brzinu do 200 kilometara na sat, i može da nosi i konvencionalne i nuklearne bojeve glave.

Torpedo je dizajniran da uništi udarne grupe nosača aviona i obalne ciljeve. Time će razmeštanje ovog oružja, predstavljati direktnu pretnju za NATO nosače aviona.

– Neki stručnjaci su „Posejdon“ nazivali sistemom sudnjeg dana, jer njegova masivna nosivost ima potencijal da izazove radioaktivni cunami, koji bi mogao da izazove značajno uništenje – navodi se u članku.

Epštajn je uvrstio interkontinentalnu balističku raketu „Sarmat“, hipersonični raketni sistem „Avangard“, nuklearnu krstareću raketu „Burevestnik“, hipersoničnu raketu „Kinžal“ i protivbrodsku hipersoničnu raketu „Cirkon“, na listu ruskog superoružja.

Izvor: ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime