PREPUNA KASA! Siniša Mali kaže da za Srbiju za sada nema KRIZE! Stiže velika pomoć

0

Mi u ovom trenutku sa novcem nemamo problem, rekao je Siniša Mali.

– Opet je teret ove krize država preuzela na sebe, cene gasa i struje najniže su nam u Evropi… Gledao sam jutros podatke iz Trezora i na računu imamo 303,4 milijardi dinara što govori da je država potpuno likvidna! To znači da imamo više od 2,5 milijardi evra – rekao je jutros ministar Siniša Mali gostujući uživo na televiziji.

On je u jutarnjem dnevniku RTS rekao da imamo dovoljno goriva i gasa i da veoma odgovorno vodimo ekonomsku politiku.

– Razgovaraćemo s MMF-om o krizi u svetu, aranžmanu postojećem koji ističe u januaru. Mi smo uspeli da ostvarimo veliki broj reformskih ciljeva od kada sarađujemo sa MMF-om. Mi smo uspeli da odgovorimo jako i snažno na krizu, imaćemo ove godine više od 60 milijardi evra BDP-a, danas imamo najnižu istorijsku nezaposlenost. Aranžman sa MMF-om nam je omogućio da sprovedemo reforme brzo i uspešno – rekao je Mali.

Država je preuzela najveći teret krize na sebe, istakao je on i dodao da će se sa MMF-om razgovarati o nastavku aranžmana kako bi se nastavilo sprovođenje reformi koje već uspešno sprovodimo.

 

Kako kaže u krizi koja je zadesila svet, naš cilj je da obezbedimo dovoljno svega za naše građane.

– Hoćemo da pomognemo, da budemo prisutni, ako treba da se uveze dodatne struje, da mi taj novac imamo – rekao je Mali.

– Vodimo odgovornu ekonomsku politiku, i to je i moj odgov za kritičare. Imamo dovoljno novca na računu, nabavljamo i uglja, imamo dovoljno gasa, i dalje kontrolišemo cene dizela, goriva, osnovnih životnih namirnica, pokušavajući tako da držimo pod kontrolom inflaciju u Srbiju. Kao što je predsednik rekao, ova zima će biti teška, ali mi moramo da se pripremimo i za onu narednu koja dolazi. Mi nijedan projekat nismo zaustavili dosad – naglasio je Mali.

On je jutros obradovao mlade najavom isplate jednokratne pomoći od 5.000 dinara.

Republika.rs

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime