Đokiće ubio “UBICA SA ZNAČKOM?”

0

Policija ne isključuje mogućnost da je u likvidaciji porodice Đokića iz Aleksinca učestovao i neko ko je bio, ili je još uvek, pripadnik MUP, odnosno osoba koja je upoznata sa policijskim procedurama i načinom na koji se vodi istraga, ali i sa onim najbitnijim – kako sakriti tragove zločina.
U selu Moravac kraj Aleksinca danas su sahranjeni Goran (57), Gordana (56) i Lidija Đokić (25) koji su likvidirani u nedelju 26. septembra. Njihova tela pronađena su u ataru sela tek šest dana posle likvidacije, u subotu 2. oktobra, spaljena do neprepoznatljivosti i prekrivena granjem, daskama i lišćem. Automobil „pasat“ kojim su krenuli na poslednji put policija je, takođe, pronašla u subotu, ali desetak kilometara od mesta gde su se nalazili leševi.

Slučaj ubijenih Đokića za istražne organe, policiju i tužilaštvo, tek je počela. Osim što u ovoj „igri lopova i žandara“ ubice imaju ogromnu vremensku prednost od šest punih dana, napadači su se potrudii da policiji što više otežaju, uništavanjem i uklanjanjem potencijalnih tragova, zapravo dokaza za sud, što je mnogo bitnije. Čini se da su razbojnici policajcima ostavili „mršave“ tragove, a ono što posebno zabrinjava jeste da su tačno znali šta i kako treba da urade, ali i kako funkcionišu policijske procedure.

Postoji mogućnost da je jedan od napadača bivši ili sadašnji pripadnik MUP Srbije, koji poznaje ceo sistem iznutra.

Nema sumnje da je ovaj zločin bio detaljno isplaniran i da su zločinci pazili da za sobom ne ostave neke tragove, koji bi doveli policajce do njih. Tela su pronađena na mestu koje je zabačeno, nije prometno i koje je bilo pripremljeno za egzekuciju, jer je potrebna veća količina goriva da bi tela bila ugljenisana do neprepoznatljivosti.

Žrtve su identifikovane po nakitu, pronađena je Gordanina narukvica. Nakit nije zanimao razbojnike, ostavili su ga iako je sigurno bio vredani i to je još jedan uznemirujući detalj. Nakit je mnogo lakše identifikovati, pogotovo ako su u pitanju retki komadi i lakše je pomoću njega povezati počinioce i žrtve, što su napadači, čini se, znali. Dešavalo se da upravo neki „suvenir“ žrtve bude krunski dokaz koji zapečati sudbinu optuženom.

Troje Đokića je likvidirano sa najmanjim mogućim brojem hitaca, jer napadači ni tu nisu hteli da policiji ostave previše dokaza. Policija je na mestu zločina pronašla jednu čauru, a iz tela žrtava izvađeno je pet kuršuma i ustanovljeno je da su korišćena dva oružja. Dve žrtve su ubijene sa po dva metka, a treća samo sa jednim. Ubicama ruke nisu zadrhtale, što ide u priog teoriji da su prošli ozbiljnu vojnu ili policijsku obuku.

Đokići su iz Moravca ka Aleksincu krenuli posle ponoći, a signali njihovih mobilnih telefona nestaju oko 3 sata posle ponoći. Aparati koje su koristili Lidija i Goran, nisu pronađeni. Pošto je rekonstrukcija kretanja žrtava pomoću aktivnosti njihovih mobilnih telefona jedna od privih stvari koje uradi policajci, upravo je isključivanje telefona žrtava bila jedna od prvih stvari koju su razbojnici uradili. Policija je proverila bazne stanice mobilnih telefona i ustanovljeno je da je u blizini bilo samo osam aparata koji ne pripadaju meštanima.

Svi su provereni, tvrde iz policije, i niko od njih nema veze sa stravičnim zločnima.

Izvor: Nova

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime